DØDE AV SKADENE: En kvinne (35) er tiltalt for å ha knivstukket og slått denne 90-årige mannen i hans leilighet. Han døde senere av skadene. 90-åringen beskrives som en elskverdig nabo som elsket blomster. FOTO: KNUT NILSEN
DØDE AV SKADENE: En kvinne (35) er tiltalt for å ha knivstukket og slått denne 90-årige mannen i hans leilighet. Han døde senere av skadene. 90-åringen beskrives som en elskverdig nabo som elsket blomster. FOTO: KNUT NILSENVis mer

- Da jeg våknet, var kroppen full av blod

90-åringen om hvordan han ble mishandlet med hårføner, krakk og kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) En 90-årig mann fra Holmlia i Oslo ble funnet hardt skadd etter at han skal ha blitt stukket med kniv og slått gjentatte ganger i hodet og kroppen med en hårføner og en krakk. Han døde senere av skadene.

I dag startet rettssaken mot den 34-årige kvinnen som er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hendelsen skjedde på ettermiddagen den 6. juni 2008. Mannen døde på Ullevål sykehus tre dager senere som følge av infeksjon i sårskadene.

- Ble angrepetFør han døde, rakk politiet å avhøre ham om hendelsen.

- En ukjent kvinne kom på døren min og spurte etter et glass vann, forklarte mannen i dette avhøret som ble lest opp i Oslo tingrett i dag.

Han fortalte videre at kvinnen angrep ham like etter at hun var kommet innenfor døren.

- Jeg skrek og ble dratt ut på badet. Det ble brukt et håndkle fra badet for å binde rundt munnen min slik at jeg ikke kunne skrike mer, sa 90-åringen.

- Hun slo meg med hårføner og krakk slik at jeg besvimte. Det var kraftige slag mot hodet og skuldrene, sa han.

- Presset fingrene mot øyneneHan fortalte videre at kvinnen presset fingrenen hardt mot øyenen hans slik at de hovnet opp og han ikke klarte å se.

- Jeg ble dratt ut i stuen. Der kom jeg til meg selv seks timer senere. Da jeg våknet, var kroppen full av blod.

- Da følte jeg meg frem med fingrene og klarte til slutt å ringe etter en taxi. Jeg ble kjørt til legevakten og ble deretter kjørt i ambulanse til sykehuset etter en undersøkelse, sa han.

Han hevdet i politiforklaringen at lommeboken og klokken var blitt borte mens kvinnen var i hans leilighet.

- Ikke seksuelt aktivPå spørsmål fra politiet om at kvinnen skal ha vært prostituert, sa mannen:

- Jeg har ikke vært seksuelt aktiv siden jeg var 70 år. Jeg er ikke interessert i kvinner.

Etter hendelsen forstod han ikke hvorfor han ble anklaget for å skulle ha forgrepet seg på kvinnen mot hennes vilje.

- Jeg mener det er urettferdig med en slik anklage. Hvordan henger dette sammen? Det er ren løgn. Hvorfor skulle hun slå meg? jeg forstår det ikke.

- Var selvforsvarDen 43-årige kvinnen nekter delvis staffskyld. Hun innrømmer å ha vært i mannens leilighet den aktuelle dagen, og forteller at hun stakk ham med kniv. Men ifølge hennes forklaring, var dette i selvforsvar da oppstod et basketak i forbindelse med at 90-åringen ikke ønsket å ta på seg kondomet. Hun opplyser at hun var i leiligheten for å selge sex til den 90-årige mannen, som hun trodde var mellom 60-65 år.

- HAN ER SAVNET: Anne B. Kiærland (82) bodde i etasjen over 90-åringen i 13 år. Hun beskriver ham som snill og omtenksom. - Jeg savner ham. Det var et tap for oss å miste ham, sier hun. FOTO: JON TERJE PEDERSEN
- HAN ER SAVNET: Anne B. Kiærland (82) bodde i etasjen over 90-åringen i 13 år. Hun beskriver ham som snill og omtenksom. - Jeg savner ham. Det var et tap for oss å miste ham, sier hun. FOTO: JON TERJE PEDERSEN Vis mer