- Da jeg var hjemme i dag var det blant annet noen vegger som plutselig var borte

Kona til Knut Arild Hareide har benyttet valgkampen til å gjøre endringer i det nye huset de bygger.

 GAMLESJEFEN:  Kjell Magne Bondevik forteller at han og Knut Arild Hareide har kontakt ofte. I kveld var de sammen på KrFs valgvake.  Foto: Elisabeth Sperre Alneds/Dagbladet
GAMLESJEFEN: Kjell Magne Bondevik forteller at han og Knut Arild Hareide har kontakt ofte. I kveld var de sammen på KrFs valgvake. Foto: Elisabeth Sperre Alneds/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens Knut Arild Hareide har drevet valgkamp, har kona Lisa Maria utnyttet at han ikke har vært hjemme til å gjøre de endringene hun ønsker i det nye huset de bygger på Grefsen, forteller partilederen.

- Da jeg var der tidligere i dag oppdaget jeg at Lisa Maria hadde tatt noen store avgjørelse når det gjelder hjemmet vårt og interiør. Hun sitter ikke hjemme og venter på at jeg skal komme hjem, men tar avgjørelser. Blant annet var det noen vegger som var borte, sier Hareide til Dagbladet.

Ikke blåblå Og mens den nygifte KrF-lederen hylles på valgvaken, sitter kona og datteren hjemme og følger med på tv-en. Foreløpig viser prognosene en oppslutning på 5,5 prosent til KrF, noe Hareide ikke er helt fornøyd med.

- Vi har sagt at vi må være over 6-tallet for å kunne si oss godt fornøyd. Vi ser at de foreløpige prognosene viser tall som i alle fall er litt bedre enn ved forrige valg.

Hareide er likevel klar på at prognosene viser at det norske folk har gitt sentrumspartiene en nøkkelrolle i norsk politikk.

- Alt tyder på at det norske folk ikke har valgt en blåblå regjering, sier han til Dagbladet.

Hyppig kontakt med Hareide Kjell Magne Bondevik er også på KRFs valgvake, og gleder seg over tallene han har sett så langt i kveld.

- Den nedadgående trenden har snudd, og det må vi bruke for alt det er verdt. Men om KrF skal sitte i regjering vil jeg ikke si noe om her og nå, sier han og legger spøkefullt til:

- Men det er mulig jeg hvisker noe i øret til Knut Arild.

Ifølge Bondevik kan også KrF få god innflytelse om de får en vippeposisjon i stortinget.

Bondevik forteller at han har hyppig kontakt med Hareide, men det falt ham aldri inn å gi ham råd gjennom media slik Carl I. Hagen gjorde i VG.

- Sentrum er viktig i norsk politikk. Vi kommer ikke utenom dem, og de kan i prinsippet samarbeide med både høyre- og venstresiden.

Men egentlig ønsker Bondevik at de tre sentrumspartiene, KrF, Venstre og Senterpartiet, skal finne sammen igjen.
-Luta lei Også Laila Dåvøy har sine synspunkter på hvordan et eventuelt regjeringssamarbeid burde se ut.

- Sentrum er kjempeviktig, fordi vi kan samarbeide med begge sider. Vi har verdier som gjør politikken bedre. Jeg håper vi finner en plattform som gjør at vi kommer i regjering, men vi må vite at vi skal få gjennomslag og resultater.

Dåvøy gleder seg over at høyrepartiene med dette valget har stått for det hun kaller en ren utklassing.

- Er det norske folket lei av den rødgrønne regjeringen?

- Ja! Og selv er jeg luta lei.