Da Joel så den 89 år gamle iskremselgeren på gata, bestemte han seg for at noe måtte gjøres

Dager senere ble Fidencio (89) millionær.

89 ÅR: Fidencio Sanchez (89) har i 23 år vandret rundt med iskremvogna si i Chicago for å tjene til livets opphold. Nå kan han endelig pensjonere seg. Foto: Gofundme.com / Joel Cervantes Macias
89 ÅR: Fidencio Sanchez (89) har i 23 år vandret rundt med iskremvogna si i Chicago for å tjene til livets opphold. Nå kan han endelig pensjonere seg. Foto: Gofundme.com / Joel Cervantes Macias Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I flere år har 89 år gamle Fidencio Sanchez jobbet som iskremselger i Chicago.

Jobben har gitt ham en inntekt på omlag 400 kroner om dagen - helt til Joel Cervantes Macias gikk forbi forrige uke.

Startet pengeinnsamling

The Telegraph skriver at Macias bestemte seg for å kjøpe 20 is av Sanchez. Han ga ham i tillegg 50 dollar - like mye som selgeren vanligvis tjener på én dag.

Men Macias klarte ikke å slutte å tenke på den 89 år gamle mannen, som hver dag vandrer gatelangs for å livnære seg.

«Det var hjerteskjærende å se at en som egentlig burde levd av pensjon fortsatt arbeider når han er så gammel. Jeg måtte stoppe og ta dette bildet. Så kjøpte jeg 20 is, ga ham 50 dollar og sa 'Må Gud velsigne deg', før jeg kjørte avgårde. Jeg publiserte dette bildet på Facebook og fikk enorm respons», skrev Macias for tre dager siden.

Teksten ble lagt ut sammen med bildet av Sanchez og iskremvogna, som en beskrivelse på en pengeinnsamling Sanchez startet opp.

Fått inn over én million kroner

Siden 9. september har 6500 mennesker donert penger til iskremselgeren.

Mer enn 141 000 dollar har kommet inn, noe som tilsvarer over én million norske kroner.

Pengeinnsamlingen startet fordi Macias ønsket å hjelpe Sanchez og familien med en liten slant.

«Mr. Fidenico Sanchez og kona mistet nylig den eneste datteren sin og de er fortsatt i sorg på grunn av hendelsen. Kona pleide også å selge is for å hjelpe til med å betale regningene, men hun er syk og kan ikke hjelpe til lenger. Vi prøver å samle inn penger for å hjelpe ham med det vi kan. Alle bidrag hjelper. La oss alle gi litt for å gjøre livet hans litt lettere og gjøre dagen lysere for dem begge», skriver Macias.

- Jeg er veldig takknemlig

I etterkant av den massive pengesummen som har blitt samlet inn, har lokalavisa Chicago Tribune vært i kontakt med Sanchezs barnebarn, Dulce Perez.

Hun forteller at han har vandret Chicagos gater i 23 år.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg er veldig takknemlig for at de gjør dette. Jeg er veldig takknemlig for tjenesten, sier barnebarnet på vegne av Sanchez.

89-åringen skal tidligere ha pensjonert seg for noen måneders tid, men han måtte ut på gata igjen fordi han ikke klarte å betale konas legeregninger, skriver The Telegraph.

Nå kan det imidlertid se ut som om han kan pensjonere seg for godt.

- Det ser ut som om jeg ikke trenger å gjøre det lenger og at det blir mulig for meg å slappe av litt mer hjemme, sier barnebarnet på vegne av 89-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer