Da Justin fikk vite hvem 14-åringen på bildet var, trodde han ikke det var sant

Gutten på bildet er den 14 år gamle Jesse James, og fotografiet er verdt betraktelig mer enn de 80 kronene engelske Justin Whiting betalte for det.

14-ÅRING: Gutten på bildet viste seg å være den 14 år gamle Jesse James. Det ble en innbringende oppdagelse for eieren. Foto: Justin Whiting / SWNS / NTB Scanpix
14-ÅRING: Gutten på bildet viste seg å være den 14 år gamle Jesse James. Det ble en innbringende oppdagelse for eieren. Foto: Justin Whiting / SWNS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da det mystiske bildet fra 1800-tallet dukket opp på nettauksjonssiden Ebay, klarte ikke Justin Whiting fra England å la være.

Han betalte de 80 kronene selgeren etterspurte, og tenkte på kjøpet som han gjør med så mange andre av bildene han finner på nett. Han så på det som et skrapelodd eller en lottokupong.

Lite visste han at akkurat dette bildet skulle komme til å forandre livet hans fullstendig.

- Kunne være ekte vare

Whiting har i lang tid vært opptatt av de lovløse mennene som herjet i «Ville Vesten» på 1800-tallet, og en av de aller mest kjente av disse var Jesse James.

James, som sto bak en rekke bank- og togran på slutten av 1800-tallet, ble en legende i sin egen tid, og var blant ansiktene Whiting hadde lært seg å kjenne.

Han forteller selv at han synes bildet så kornete ut på nettsiden, men at det var mye klarere da han fikk det tilsendt i posten.

- Jeg tenkte at dette kunne være ekte vare. Jeg har vært besatt av historien knyttet til amerikanske lovløse i en årrekke. Jeg har lest en rekke bøker og studert hvordan de ser ut. Dette bildet var identisk med et av bildene i en bok jeg eier, sier han ifølge The Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer