Coronarestriksjoner

Da kan Norge åpne

Smittetrenden i Norge er synkende. Det er likevel for tidlig å si om dagens smitteverntiltak vil kunne lettes på etter 14. januar, forteller helseministeren.

FHI’s avdelingsdirektør for smittevern og beredskap, Line Vold, forteller at det trolig blir lavere smittetall i jula. Vis mer
Publisert

De nylig innførte nasjonale coronatiltakene skal etter planen vare til 14. januar. Disse tiltakene kan se ut til å ha en positiv effekt på delta-smitten, og kan samtidig ha sørget for at omikron-smitten ikke er like dominerende, som det FHI har anslått.

Gjennomsnittlig antall coronasmittede som er registrert de siste sju dagene, er noe lavere enn snittet for ei uke siden.

- Det er gledelig å se at smittetallene ikke øker. Det kan være et tegn på at tiltakene virker, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol til Dagbladet.

Dette avgjør

Regjeringen holder tirsdag en ny pressekonferanse. Etter det Dagbladet erfarer, vil det ikke presenteres ytterligere tiltak.

- Hva skal til for at tiltakene kan mykes opp?

- Nå har vi sagt at tiltakene skal vare tiltak til 14. januar, og så skal vi ta en ny vurdering. Vi ser at smitten ikke har økt de siste dagene. Vi må ha en mer sikker kunnskap om effekten av de kontaktreduserende tiltakene vi har innført, før vi eventuelt gjør endinger. Og vi holder på 14. januar, inntil videre, svarer Kjerkol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer