Da kapteinen på det statsløse slaveskipet skjønte at de var avslørt, startet en dramatisk jakt

Har brukt en rekke navn og flagg for å unnslippe myndighetene over store deler av verden.

STS-50: Fredag ble den etterlyste fiskebåten STS-50 beslaglagt i Indonesia. Foto: Antara Foto / Ampelsa / REUTERS / NTB Scanpix
STS-50: Fredag ble den etterlyste fiskebåten STS-50 beslaglagt i Indonesia. Foto: Antara Foto / Ampelsa / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble det kjent at indonesiske myndigheter omsider har funnet og tatt kontroll over det statsløse slaveskipet STS-50.

Båten, som av blant annet NTB omtales som et slaveskip på grunn av sine kritikkverdige arbeidsforhold og lave eller ingen lønninger, har i lengre tid figurert på Interpols liste over etterlyste skip.

Men etter å ha stukket av fra myndighetene i både Kina og Mosambik, tok flukten en dramatisk slutt etter en jakt til havs utenfor Indonesias nordvestlige provins Aceh.

Landene i Sørøst-Asia ble torsdag varslet om at skipet var på vei mot deres farvann, og skipet ble fredag innhentet omlag ti mil fra den indonesiske kysten. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Flere navn og flagg

Båten, som ble sjøsatt i 1985, er 54 meter lang, veier 452 tonn og har på et eller annet tidspunkt utgitt seg for å være fra åtte forskjellige land.

Ved å til enhver tid kunne bytte mellom flaggene til Sierra Leone, Togo, Kambodsja, Sør-Korea, Japan, Mikronesia og Namibia, har skipet blitt ekstra vanskelig å spore.

Det har også brukt flere forskjellige navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer