Da Karl Fredrik ikke fikk plass i nissedrakta startet slankinga

Motiveres av sin fetter Olaf Tufte.

FØR OG NÅ: Karl Fredrik Johanessen (32) har slanka av seg nesten 100 kilo siden 2013. Det var da han ikke fikk plass i nissedrakta at han bestemte seg for å ta grep om eget liv. Foto: Privat
FØR OG NÅ: Karl Fredrik Johanessen (32) har slanka av seg nesten 100 kilo siden 2013. Det var da han ikke fikk plass i nissedrakta at han bestemte seg for å ta grep om eget liv. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Da jeg var så stor at jeg ikke kom inn i nissedrakta jeg skulle ha på meg for barna, fikk jeg en nedtur. Da bestemte jeg meg at det var nok, sier Karl Fredrik Johannessen (32) til Dagbladet.

Da viste kalenderåret 2012 og Karl Fredrik veide 162 kilo. I dag veier han 76,1 kilo. Sandefjords Blad forteller i dag historien om drosjeeieren bosatt på Sunndalsøra. Avisa skriver at mannen, opprinnelig fra Horten, daglig drakk tre liter Coca Cola og røyka 30 sigaretter. Måltidene ble viet til junk food.

Like etter nissefiaskoen ble han pasient ved Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold. Etter et ryggbrudd ble slankeoperasjonen hans framskyndet.

Tufte inspirerer - Det har vært jævlig slitsomt, rett og slett. Det krever mye hardt arbeid. Jeg er lei av å høre alle de som sier at det går av seg sjøl etter en slankeoperasjon, men det er så feil som det kan bli, sier han.

32-åringen trener hver eneste dag. Seks dager i uka trener han den russiske treningsformen kettlebell som i korte trekk innebærer å kaste jernkuler opp og ned på tid.

- Onsdag er fridagen min. Da spiller jeg bare fotball, sier han.

INSPIRERES AV TUFTE: Karl Fredrik Johannessen minner om fetteren sin Olaf Tufte i sin positur. Gull-roeren har vært en stor inspirasjon for drosjeeieren bosatt på Sunndalsøra. Foto: Privat
INSPIRERES AV TUFTE: Karl Fredrik Johannessen minner om fetteren sin Olaf Tufte i sin positur. Gull-roeren har vært en stor inspirasjon for drosjeeieren bosatt på Sunndalsøra. Foto: Privat Vis mer

Mye av slankemotivasjonen har han fått fra sin fetter, roeren Olaf Tufte. OL- og VM-medaljegrossisten har fått ham til å nå målene.

- Det er klart han er en stor motivator, lat det han har fått til. Han er en opptatt mann, men han har sendt meg e-poster med motiverende ord der han forteller meg at det er bra jobba, men at jeg samtidig må være forsiktig. Jeg kliner til, sier han.

Han sier alle andre rundt ham også er en stor inspirasjon.

- Det går ikke an å sammenligne livet nå og før. Jeg blir flau når jeg ser bildene av hvordan jeg var, sier Johanessen til Dagbladet.

Må trives Etter slankeoperasjonen må han ha et strengt kosthold-regimet. Mannen spiser åtte ganger om dagen til faste tidspunkter.

- Det er mange som drar til utlandet og tar slankeoperasjoner, men har ikke kunnskap om jobben som kommer senere og alt som kreves. Det er beinhardt og jeg bestemte meg for å motbevise at det går an å komme seg opp fra sofaen og endre livsstilen min, sier han.

BEIJING-GULL: Olaf Tufte etter OL-gullet i roing i Bejing i 2008.
Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
BEIJING-GULL: Olaf Tufte etter OL-gullet i roing i Bejing i 2008. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Han tror nøkkelingrediensen i en vellykket snuoperasjon er å begynne med noe man trives med.

- Det viktigste er å finne noe man trives  med selv,sier han.

TRENER DAGLIG: Karl Fredrik Johannessen liker å løfte jernkuler. Her fra toppen Flaggnuten i Sunndalsøra. Foto: Privat
TRENER DAGLIG: Karl Fredrik Johannessen liker å løfte jernkuler. Her fra toppen Flaggnuten i Sunndalsøra. Foto: Privat Vis mer