Snø i juni

Da Kenneth våknet i dag tidlig var bilen dekket av snø

- Det er stor forskjell fra de 20 varmegradene vi hadde i forrige uke.

SNØVÆR: Kenneth fra Kiruna i Sverige våknet opp og fant nabolaget dekket av snø. Foto: Kenneth Paulsson
SNØVÆR: Kenneth fra Kiruna i Sverige våknet opp og fant nabolaget dekket av snø. Foto: Kenneth Paulsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har lenge kunnet kose oss med høye temperaturer, og en gradestokk som stadig har vist over 30 varmegrader.

Både i Norge og Sverige har det vært varmere enn populære feriemål som Gran Canaria og Hellas den siste tiden.

Snø i juni

Det ser imidlertid ut som om ting er i ferd med å snu. Meteorologene her hjemme sier at vi må forberede oss på regn i ukene som kommer, og da Kenneth Paulsson fra Kiruna nord i Sverige våknet i dag tidlig, fant han bilen dekket av snø.

SNØ: Kenneth var ikke fornøyd da han våknet til snø i dag tidlig. Foto: Monica Sundberg
SNØ: Kenneth var ikke fornøyd da han våknet til snø i dag tidlig. Foto: Monica Sundberg Vis mer

- Det er klart det er stor forskjell fra de 20 varmegradene vi hadde i forrige uke, sier Paulsson til Dagbladet.

Likevel påpeker han at han ikke er veldig overrasket, og at man må regne med noen dager med snø i løpet av sommeren når man bor såpass langt nord i landet.

- Jeg bor jo tross alt i Kiruna, og her begynner det innimellom å snø selv om man er på god vei inn i sommeren, sier han.

Likevel vekker bildet han tok av den nedsnødde bilen oppmerksomhet i sosiale medier, og den svenske avisa Aftonbladet har allerede omtalt saken.

SOMMER?: Ikke alle var like fornøyde med snøen som dalte ned i Tromsø 29. mai i 2017. Video: Tor Martin Berg Johansen / Kristina Yri /Instagram @ibico / Linnea Nordström / Rita Meyer / Brynmor Evans / Inga Medbø / Instagram @anniichot Vis mer Vis mer

Varmere sør i landet

Kenneth har en del venner lenger sør i Sverige, som stadig deler bilder av solfylte dager, is og varmegrader. Da han våknet i dag tidlig, tenkte han at han skulle svare på de solfylte bildene med sitt eget vinterbilde.

SNØ I HAGEN: Det var ikke bare bilen som ble dekket av snø. Også utemøblene og hageredskapene fikk gjennomgå. Foto: Kenneth Paulsson
SNØ I HAGEN: Det var ikke bare bilen som ble dekket av snø. Også utemøblene og hageredskapene fikk gjennomgå. Foto: Kenneth Paulsson Vis mer

- Det har jo vært nærmere 30 varmegrader sør i Sverige, mens jeg sitter her oppe med 0 grader, sier han til Dagbladet, før han tar en liten pause for å se ut vinduet.

- Nå er det imidlertid bedre her ute. Sola har smeltet vekk det meste av snøen, så det er bare et tynt lag igjen. Likevel er det ikke mer enn to grader her, sier han.

Kenneth vurderer nå å flytte lenger sør i Sverige, for å slippe unna den lange vinteren.

- Vi har jo midnattssol her oppe, og det er fint, men selve sommeren blir dessverre litt for kort. Jeg er glad i å kjøre motorsykkel, så det å få lenger sommer hadde vært topp, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer