TVILLINGBRØDRE OG NÆRE VENNER: Tvillingbrødrene Knut (t.h.) og Trond fikk sine første tenner sammen og lærte å gå sammen. De var også sammen i sykdommen. Trond ble frisk. Knut døde natt til i dag. Foto: Mette Randem/Dagbladet
TVILLINGBRØDRE OG NÆRE VENNER: Tvillingbrødrene Knut (t.h.) og Trond fikk sine første tenner sammen og lærte å gå sammen. De var også sammen i sykdommen. Trond ble frisk. Knut døde natt til i dag. Foto: Mette Randem/DagbladetVis mer

«Da Knut fikk kreft for over 14 år tilbake forandret det våre liv»

Trond Syrstads minneord etter at tvillingbroren Knut døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Syrstad døde natt til i dag etter å ha kjempet mot testikkelkreft i 14 år. Her er minneord fra tvillingbroren Trond:

Det å være enegget tvilling er spesielt. Du får den første tanna samme dag, lærer å gå på samme tidspunkt, første skoledag sammen, konfirmasjon, ungdomsfest, interesser, ja hele livet har foregått sammen.
 
Vi har delt på alt, alle interesser og jobb, har vi vært sammen om å gjøre.
 
Da Knut fikk kreft for over 14 år tilbake forandret det våre liv på mange måter, men vi fortsatte å være sammen i opp og nedturer og det er ikke gått en eneste dag (med unntak av når Knut har ligget i narkose eller på isolat under høydosebehandling) at vi ikke har vært sammen og/eller snakket sammen på telefon.
 
De siste to årene har det egentlig bare gått nedover med Knut, men en utrettelig kamp for å bli frisk, med et utrolig kostholds og treningsregime, i tillegg til nye cellegift-kurer, har gjort at han har klart å holde det gående i så lang tid.
 
Også et rørende engasjement på Facebook og andre sosiale medier, samt enkelte helt spesielle støttespillere, har gjort at Knut aldri mistet helt troen på at kanskje, kanskje en dag ville han klare å bli helt frisk....... Det klarte han dessverre ikke og den siste tiden var preget av enorm dødsangst og smerter.
 
Det blir rart og helt uvirkelig å ikke lenger kunne ta telefonen og spørre om hvordan står det til i dag, og tida framover i lakseelva vil bli direkte smertefull, men kilometersvis med gode minner vil hjelpe på , og kanskje en gang gjøre det bra å tenke tilbake på.
 
Spesielt rørende i dag, sammen med de mange mange hundre hilsene som strømmer på fra inn og utland, er initiativet til at det ved mange fiskevald i Orkla vil bli holdt ett minutt stillhet etter lakseåpninga, natt til søndag. Det vet jeg Knut vil sette stor pris på og jeg håper at han får det med seg.
 
Trond

FØR SYKDOMMEN: Tvillingbrødrene Knut og Trond Syrstad i barndommen. Foto: Privat
FØR SYKDOMMEN: Tvillingbrødrene Knut og Trond Syrstad i barndommen. Foto: Privat Vis mer