Da kryr de fram, alle dyr i skogen

NEW YORK (Dagbladet): Svinet Cornelius og pytonslangen Tiny, papegøyen Baby Rainbow og apekattene Joe og Lulu ble i går velsignet i New Yorks største katedral sammen med tusenvis av mennesker, katter og hunder - og, tro det eller ei, en elefant og en dromedar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første søndagen i oktober hylles nemlig hele Guds skaperverk i denne toleransens høyborg.

Den enorme katedralen på Morning-side Heights, hvor Manhattans kulturelle Upper West Side går over i Harlem, var stappfull av katter, hunder, fugler og det som kunne krype og gå på mer enn to bein. The Cathedral Church of Saint John the Divine var en eneste stor happening av rytmer, farger, blomster, barbeinte dansere, nattverd, gudstjeneste og en atmosfære av toleranse vi sjelden har opplevd i et kirkerom.

I mer enn 15 år har den episkopale katedralen en gang i året vært omgjort til en Edens hage av visuelle inntrykk.

Katta klore

I denne «hagen» satt i går svimeslåtte katter godt klort fast i armkroken til eierne. En ara-pagegøye satt på eierens hode og stelte fjærene sine, og hunder som så helt fjetret ut, ga ikke fra seg det minste lille voff. Selv ikke da en elefant skred opp midtskipet ble det hundeglam.

Bak fulgte en dromedar, en lama, to kuer, en sau, en pingvin, en ugle, katter, hunder og bier (trygt plassert bak glass) og helt til slutt en fisk i balje. Og ara-papegøyen fikk stillhet nok til å si «Hello».

Men før dyreprosesjonen hadde presten minnet oss om at det var St. Francis' dag, dagen til den kontroversielle munken Frans av Assisi, og dagen for å favne hele Guds skaperverk.

Og presten minnet om de mange som var døde av aids, og om drapet på unge homofile Mattew Sheparden i Wyoming i vinter.

Fred i sinnet

- I dag skal vi huske at nedvurdering av enhver Gud har skapt, er å gi tillatelse til vold. Vår taushet gjør oss medskyldige i all hat-kriminalitet, sa presten til full applaus.

Mens lukten av bikkje og fugl steg opp mot katedralens glassmalerier, viftet elefanten fra Bronx zoologiske hage uaffisert med ørene og lot seg velsigne sammen med alle oss andre.

Vel ute av katedralen stilte eierne av kjæledyr seg pent i kø for å få en helt personlig velsignelse av sitt elskede dyr. Og så sa de alle fred være med deg, og gikk hjem.

OPPLØFTET: Svært oppløftet satt Toni Amber med sin Baby Rainbow på første rad for å bli velsignet.