Da kvinnen tok av seg hijaben, løp den australske kvinnen etter henne: «Ta den på deg igjen»

Nettet flommer over av støtteerklæringer til muslimer.

STØTTEERKLÆRINGER: Rachaels historie fra togturen ved siden av en muslimsk kvinne, har ført til stor muslimstøtte på nettet. Bildet av denne kvinnen i Sydney, er tatt i en annen anledning, i 2011. Foto: AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD/NTB Scanpix
STØTTEERKLÆRINGER: Rachaels historie fra togturen ved siden av en muslimsk kvinne, har ført til stor muslimstøtte på nettet. Bildet av denne kvinnen i Sydney, er tatt i en annen anledning, i 2011. Foto: AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtidig som det ble kjent at mannen som hadde tatt til seg et ukjent antall gisler og holdt dem fanget på en kafé i Sydney var muslim, satt australske Rachael Jacobs ved siden av en muslimsk kvinne på toget.


Stille og rolig tok kvinnen av seg hijaben sin.

HELE VERDEN: Emneordet har i løpet av dagen blitt brukt over hele verden, ifølge Twitters analyser av emneordene som brukes hvor i verden. Nettavisa The New Daily har laget oversikten. Skjermdump: thenewdaily.com.au
HELE VERDEN: Emneordet har i løpet av dagen blitt brukt over hele verden, ifølge Twitters analyser av emneordene som brukes hvor i verden. Nettavisa The New Daily har laget oversikten. Skjermdump: thenewdaily.com.au Vis mer

«Jeg løp etter henne. Jeg sa «ta den på igjen. jeg skal gå med deg», sa Rachael etter å ha tatt igjen kvinnen på vei ut av toget.

Gråt Kvinnen begynte å gråte. Hun klemte Rachael i ett minutt, før hun gikk sin vei.På Facebook fortalte Rachael fortalte venner og kjente om det rørende møtet. Samtidig kjempet omlag 16 mennesker for livet og friheten inne på kafeen i den australske storbyen.


Det tok ikke lang tid før Rachaels historie startet en ny bevegelse i sosiale medier.

«Hva med å starte en hashtag?» foreslo Twitter-brukeren SirTessa.

#illridewithyou Nå koker sosiale medier over med støtteerklæringer under hashtaggen, emneordet, #illridewithyou, til støtte for muslimer som føler seg utsatt, hetset eller utrygge som følge av gisselaksjonen mot den selverklærte sjeiken fra Iran.

Siden gisseltakeren forlangte et ISIL-flagg og det lenge ble spekulert i om han faktisk samarbeidet med terrororganisasjonen, skal mange muslimer ha fryktet for sin egen sikkerhet i den australske storbyen mens gisselsituasjonen pågikk.

Lik Dagbladet på Facebook

Med ordene «jeg skal sitte med deg», tilbyr australierne nå å reise sammen med mennesker ikledd religiøse klær.


Flere har også limt en hvit lapp med #illridewithyou på veskene sine, slik at folk kan se at de ikke trenger å være alene eller engstelige.

Tre døde, også gisseltakeren Etter over 16 timer gisselsituasjon, gikk politiet etter skuddlyder inn i kafeen. De kastet sjokkgranater inn i bygget, og flere skuddsalver ble avfyrt. Flere personer kom løpende ut like før, og noen hadde kommet seg ut flere timer tidligere.


19-tida mandag, norsk tid, ble tre personer, inkludert gisseltakeren, bekreftet omkommet.


På en pressekonferanse i 19.45-tida ble det stillt mange spørsmål rundt hvorfor politiet valgte å gå til væpna aksjon.

- Hadde ikke politiet gått inn da de gjorde det, ville flere liv ha gått tapt. De mente det var riktig tidspunkt å gå inn, og derfor gjorde de det. Politiet hadde hørt flere skudd, og det gjorde at de valgte å brukte nødplanen sin. Det betydde at de måtte gå inn. Nå er ikke tida til å spekulere eller kritisere avgjørelsene som ble tatt. Vi har fortsatt mye jobb å gjøre, sa North South Wales's politisjef, Andrew Scipione.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer