KLEDD OPP: Politiet har sluppet bilder av dokkka, som ble kledd opp av innbyggerne på Banggai-øya. Her er dokka med på båttur. Foto: AFP / Indonesisk politi
KLEDD OPP: Politiet har sluppet bilder av dokkka, som ble kledd opp av innbyggerne på Banggai-øya. Her er dokka med på båttur. Foto: AFP / Indonesisk politiVis mer

Da landsbybeboerne begynte å kle opp sexdokka, måtte politiet gripe inn

- Trodde det var en engel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april skal en lokal fisker på den avsidesliggende Banggai-øya i øynasjonen Indonesia i Sørøst-Asia, ha gjort et oppsiktsvekkende funn på sjøen.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal nemlig ei vakker dokke ha skylt opp på stranda på øya.

Kledd opp Dokka ble imidlertid mer enn bare et tilfeldig funn på stranda, skal vi tro politisjef Heru Pramukarno, som har redegjort for den spesielle hendelsen.

Mannen tok nemlig med seg dokka hjem til sin mor, som ble enda mer fascinert av funnet. Ifølge nyhetsbyrået fôret mora den oppblåsbare dokka med stoff, og hver dag ble den gitt nye klesskift og en ny burka. Dokka ble også plassert i en stol og tatt med på båttur, slik bildene viser.

Den ærbødige behandlingen av dokka førte til bekymring hos politiet. Politisjefen har forklart at lokalbefolkningen trodde dokka var en engel.

Bare ei dokke Politiet fryktet at den spesielle dokka skulle føre til sosial uro, ettersom de lokale øyboerne hadde begynt å tilbe den.

- Da våre betjenter kom og så at den «falne engelen» bare var ei dokke, det var et sexleketøy, sier politisjef Pramukarno til AFP.

KONFISKERT: Politiet konfiskerte den oppblåstbare dokka for å få slutt på spekulasjoner.  Foto: AFP / Indonesisk politi
KONFISKERT: Politiet konfiskerte den oppblåstbare dokka for å få slutt på spekulasjoner. Foto: AFP / Indonesisk politi Vis mer

Ifølge byrået skal nemlig dokka ha blitt oppdaget dagen etter en solformørkelse, en svært spirituell opplevelse i verdens mest folkerike muslimske land. Lokale skal dermed ha trodd at de to hendelsene hadde en sammenheng, og at den oppblåsbare dokka var en «engel» fra himmelen. En av de lokale innbyggerne, Iqbal, sa ifølge Telegraph at dokka hadde blitt dumpet fra en båt.

- De har ikke internett, de vet ikke hva et sexleketøy er, sier politisjefen.

Politiet tok deretter dokka med seg til den lokale politistasjonen for å få slutt på at falske rykter skulle fortsette å spre seg. Sexdokkas videre skjebne er ukjent.

SAMLINGSPUNKT: Dokka ble et samlingspunkt, og sitter her på en stol i et lokalt hjem på Banggai-øya. Foto: AFP / Indonesisk politi
SAMLINGSPUNKT: Dokka ble et samlingspunkt, og sitter her på en stol i et lokalt hjem på Banggai-øya. Foto: AFP / Indonesisk politi Vis mer