Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da lastebilsjåføren så hvordan den unge gutten ble behandlet, bråstoppet han og løp ut

Nå hylles han for heltedåden.

REDDER GUTTEN FRA BØLLENE: En skolegutt ble mobbet og mishandlet av en guttegjeng som forsøkte å stjele sykkelen hans. Så stoppet lastebilsjåfør Sean Swan (29) bilen sin. Video: AP / Caters TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yrkessjåføren Sean Swan (29) nølte ikke da han så en ung gutt bli mobbet på gaten i den engelske byen Wednesbury. Han stoppet lastebilen tvert og hoppet ut for å hjelpe gutten som ble knuffet rundt av en guttegjeng.

- En tok kvelertak på den unge gutten bakfra, mens en annen slo til ham. En tredje prøvde å stjele sykkelen. Han hadde ingen mulighet til å forsvare seg selv, sier Swan til britiske Metro.

Han trodde først det bare var guttestreker, men skjønte fort det var alvor. Et overvåkingskamera fanget episoden på Wood Green Road, hvor vi ser Swan komme løpende og dytter en av de angivelige angriperne av sykkelen.

- De oppførte seg ganske truende mot meg. Bannet og lurte på hvorfor jeg blandet meg. Jeg sa til dem at de skulle gi seg, at tre mot én er feigt, forteller Swan til Metro.

- Folk bare gikk forbi

På overvåkningsvideoen ser vi flere mennesker gå rett forbi uten å reagere eller gripe inn.

- Jeg var virkelig kvalm og skuffet over at de ikke gjorde noe, de ringte ikke en gang nødnummeret. De burde skamme seg.

Swan er selv far til en liten gutt. Han sprintet i underkant av 20 meter fra lastebilen sin for å gripe inn.

- Det var den rette tingen å gjøre, jeg kunne ikke bare stå å gjøre ingenting. Skjer dette med gutten min når han blir eldre, håper jeg virkelig at noen hjelper ham.

West Midlands Police opplyser til Metro at de har mottatt anmeldelse etter episoden.

Hylles på nett

Etter Metro omtalte saken, har det rent inn med ros til Swan i kommentarfeltet på Facebook.

- Jeg skulle ønske det var flere mennesker som ham i verden, skriver en.

- For en modig ting å gjøre. Du er helten til den unge mannen.

Mange syns det er flott at han ikke bare kjørte forbi, men faktisk grep inn.

- Endelig! Alle disse forferdelige videoene med barn som bli angrepet og mobbet og voksne som bare går forbi. Skam dere! Godt gjort av denne mannen, det er fortsatt anstendige mennesker der ute.

Karen Klein (68) opplevde et mareritt da skoleguttene mobbet henne på det groveste. Her er videoen mobberne selv lastet opp på YouTube, men som førte til at de selv etterforskes av politiet, og Karen har fått støtte fra hele verden. Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!