Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da Linnea (9) reiste alene fikk hun være flyvertinne

Overrasket passasjerene til SAS.

 I FULLT UTSTYR:  Linnea (9) fikk en tidlig debut som flyvertinne som SAS. Hun slår faktisk fotballspiller Martin Ødegaard, som var femten år da han debuterte i Tippeligaen, med hele seks år. Her i full uniform mandag. Foto: Gry Sissel Opsvik
I FULLT UTSTYR: Linnea (9) fikk en tidlig debut som flyvertinne som SAS. Hun slår faktisk fotballspiller Martin Ødegaard, som var femten år da han debuterte i Tippeligaen, med hele seks år. Her i full uniform mandag. Foto: Gry Sissel Opsvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsinkelser, klager på service og bagasjer som aldri dukker opp.

Når det skrives om SAS, Norwegian og de andre flyselskapene blir det fort mye pepper. Ni år gamle Linneas tur fra Oslo til Evenes denne uka er et unntak.

- Jeg ble overrasket da det plutselig var en ung jente, kanskje 11-12 år som kom nedover midtgangen med trillevogn, SAS-forkle, navneskilt og skjerf rundt halsen for å samle inn brukte kopper og søppel, skriver Per Øyvind Hervik Thorsheim på SAS sine Facebook-sider i etterkant av flyturen, ifølge Nordlys.

Han er en av flere som reagerte positivt på at den sjeldent unge flyvertinnen ble satt i sving av flypersonalet.

De skal ha oppdaget at jenta reiste alene, og derfor ha klekket ut en plan for å gjøre dagen til niåringen langt bedre enn den så ut til å bli.

Moren, Maria Lunde, sier til Dagbladet at flyturen mandagens flytur var en fin opplevelse for Linnea.

- Hun reiste alene mellom meg og faren hennes, og hang nok litt med hodet den dagen. Derfor var det veldig koselig at hun ble tatt så godt vare på av mannskapet. Hun ringte meg etter flyturen og sa at hun ville bli flyvertinne når hun blir stor, sier Lunde.

Hun legger til at det ikke er første gang det unge servicetalentet har blitt behandlet bra av flypersonell.

- Linnea er ikke uvant med å reise alene og er glad i å ta for seg av de mulighetene livet byr henne på. Vi har hatt veldig gode erfaringer med både SAS og Norwegian, og det er moro at de får litt positiv publisitet, sier Maria Lunde til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!