FORSVANT: 25 år gamle Lisa Theris forsvant i midten av juli, og dukket først opp i helga. Hun har overlevd i villmarka ved å livnære seg av bær og sopp hun har funnet. Foto: Privat
FORSVANT: 25 år gamle Lisa Theris forsvant i midten av juli, og dukket først opp i helga. Hun har overlevd i villmarka ved å livnære seg av bær og sopp hun har funnet. Foto: Privat Vis mer

Da Lisa skjønte hva de to mennene skulle, rømte hun. Det tok mer enn tre uker før hun ble funnet

- Vi er takknemlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 23. juli i år ble 25 år gamle Lisa Theris meldt savnet av familien sin i delstaten Alabama i USA. De hadde da ikke vært i kontakt med henne siden 18. juli, og ingen visste med sikkerhet hvor hun hadde tatt veien.

Men søndag, nesten en måned etter at hun forsvant, dukket Theris opp igjen.

Familien hennes la ut et bilde og en følelsesladet hilsen på Facebook:

- Hun står fortsatt oppreist etter 28 dager i villmarka. Lisa er den sterkeste personen jeg vet om, skriver broren hennes Will Theris.

Sopp og bær

Det var lenge mye usikkerhet knyttet til selve forsvinningen til Theris, og det er fremdeles mange ubesvarte spørsmål.

Politiet har varslet at det vil komme mer informasjon i løpet av denne uka, men noe er allerede klart. Det skriver WTVY.

Theris var på forsvinningstidspunktet sammen med to menn, Manley Green Davis og Randall Wade Oswald, men da hun skjønte at duoen hadde planlagt å stjele fra en jaktleir eller en jakthytte inne i skogen, ville hun ikke ha noe med det å gjøre.

Selv om hun ikke var kjent i området skal hun ha bestemt seg for å stikke av, og det var starten på 28 dager i skogsområdene i Alabama.

Hun skal ha overlevd ved å spise sopp og bær, samt drikke vann fra bekker og dammer i området.

Arrestert

Davis og Oswald ble begge arrestert kort tid etter forsvinningen. De ble raskt siktet for tyveriet av verdier for mer enn 300 000 kroner.

De ble begge sett på som personer som var interessante i forbindelse med at Theris ble borte, men ingen av dem var noen gang siktet for å ha forårsaket forsvinningen.

På spørsmål fra politiet om hvem som sist var sammen med henne, oppga begge mennene at den andre var den siste personen som så henne.

- Takknemlige

Will Theris har i ettertid av søsterens hjemkomst kommet med en uttalelse ifølge den lokale tv-stasjonen WSFA.

- Dagen i går var den lykkeligste og mest surrealistiske dagen i vårt liv. Hun er medtatt og de neste ukene kommer til å bli tøffe for henne, men familien vår skal fortsette å gjøre alt vi kan for henne. Vi er takknemlige for alle som har tenkt på oss og bedt for oss, sier han.

Sheriff Raymond Rodgers forteller ifølge WSFA at Theris ble funnet langs en øde landevei av en tilfeldig forbipasserende bil som så tok henne med til et sykehus i Bullock County.

- Dette var det utfallet vi alle har håpet på, sier han.

Annen forsvinning

Det var mange som spekulerte om forsvinningen til Theris hadde noe å gjøre med en annen kvinne som forsvant fra det samme området ett år tidligere.

Leila Faulkner ble sist sett på nasjonaldagen 4. juli 2016 da hun besøkte familien. Siden har ingen sett henne.

Det har ikke vært noen aktivitet på hennes sosiale medier-kontoer eller bankkontoer etter forsvinningen.

Politiet har også tidligere sagt at de ikke tror de to forsvinningene er forbundet med hverandre.

Til enhver tid er flere titalls tusen mennesker savnet i USA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer