<strong>UTE PÅ TUR:</strong> Marit Aslaug Johansen går 70 mil for kreftsyke barn. Her er hun på vei inn til Dovrefjell. Foto: Privat
UTE PÅ TUR: Marit Aslaug Johansen går 70 mil for kreftsyke barn. Her er hun på vei inn til Dovrefjell. Foto: Privat Vis mer

Da Marit ble kvitt kreften, døde en gutt på fire. Nå går hun 70 mil for kreftsyke barn

- Jeg ønsker å vise takknemmelighet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter å ha kjempet ni år mot brystkreft, ble Marit Aslaug Johansen (60) friskmeldt for ett år siden.

Men samme dag som hun gjennomgikk sin siste operasjon, døde en fire år gammel gutt av sykdommen. Det har satt spor.

- Det gikk så hardt inn på meg. At det var jeg som skulle overleve. Nå går jeg fra Trondheim til Oslo for å vise takknemmelighet for at kroppen min er frisk, sier hun til Dagbladet.

- En tøff tur

Johansen startet turen 27. mai og ankommer Oslo og stortinget den 24. juni. Hun har oppfordret dem som har lyst til å være med på etapper underveis.

- Det har vært en tøff tur, med både såre ben og vondt rygg, men samtidig har det vært utrolig fint på mange områder. Det er så mye fin natur og så mange hyggelige mennesker.

I dag er Marit Aslaug Johansen på Minnesund. Derfra går ferden videre til Råholt. Noen har vært med henne på deler av strekningen, men resten av turen regner hun med å gå alene.

- De som har vært med skjønner at det er slitsomt å gå så langt. Jeg tar ingen pauser. Hver dag går jeg videre til et nytt sted. Sola har vært med meg hver dag, bortsett fra to. Heldigvis har jeg ikke møtt på elg ennå, men moskus har jeg sett.


Donerer bort til forskning

<strong>HVIL:</strong> «Denne dagsetappen hadde mye å by på - vakker natur, Hunderfossen, Lilleputthammer og Hafjell», skriver Marit om dag 18 på Facebook. Foto: Privat &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
HVIL: «Denne dagsetappen hadde mye å by på - vakker natur, Hunderfossen, Lilleputthammer og Hafjell», skriver Marit om dag 18 på Facebook. Foto: Privat               Vis mer

På Facebook-siden «Marits hjertesak» deler hun bilder fra turen og informasjon om hjertesaken sin - nemlig kreftsaken.

«Jeg elsker å være mamma og elsker ordet mamma ♥ Om mamma blir sagt i kjærlighet, glede eller sinne, med veldig trykk på maaamma, eller - mamma da, i frustrasjon over å ha gjort noe teit i deres øyne. Jeg blir hørt og sett. Jeg er mamma ♥ Heldige meg som får høre det ordet flere ganger daglig. Ikke alle er like heldige som meg, noen får aldri høre stemmen til barnet sitt igjen».

Det er det Marits innsamling handler om.

Mens hun selv går fra Trondheim til Oslo, oppfordrer hun folk til å gi et pengebidrag.

Når hun kommer fram til Oslo, skal pengene deles ut til Vilde Wedø Jektviks minnefond, Sykehusklovnene og til forskning på barnekreft.


Solgte hjertetingene sine

<strong>BAMSE «GUL»:</strong> Marits første salg var denne bamsen - en av hennes hjerteting. Foto: Privat
BAMSE «GUL»: Marits første salg var denne bamsen - en av hennes hjerteting. Foto: Privat Vis mer

Johansen ble operert for første gang like før 50-årsdagen sin. Etter det har hun vært gjennom fire operasjoner.

- Det har vært en slitsom tid, det er veldig tungt å være syk. Heldigvis har det ikke gjort noe med humøret mitt. Jeg har bestandig vært takknemmelig for livet, men nå kanskje enda mer enn før.

Rett etter friskmeldingen, begynte 60-åringen å samle inn penger til kreftsyke barn, gjennom salg av egne ting.

- Jeg begynte med å selge hjertetingene mine - de tingene som har betydd mest for meg. Når man git noe er det viktig at det også betyr noe. Jeg har solgt ting fra barndommen min, fra hybeltiden min og ting som barna mine hadde da de var små.

- Turen har gjort godt

Hun har holdt på med salg av hjerteting i omtrent et år. Det første salget husker hun fortsatt godt.

- Det var rart den første gangen. Jeg solgte bamse «gul» som jeg hadde funnet i kjelleren til mamma. Da jeg var liten lekte vi med den alle sammen. Bamsen manglet en fot, men jeg tenkte at den kunne repareres akkurat slik som jeg ble reparert.

Nå hun ankommer Oslo om fire dager venter både barn, mamma, søster og tante og onkler på henne.

- Turen har gjort noe godt for meg. Jeg ser på det som en 60-årsgave til meg selv, forteller hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer