Da moren forlot bilen for å poste noen brev, ble Jakob (14) brutalt ranet med pistol

Nå takker han lydbok for at han kom seg unna.

RANET: Jakob Hardeberg Svensen ble ranet med pistol da han satt i bilen til sin mor. Nå vil han lage film om opplevelsen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
RANET: Jakob Hardeberg Svensen ble ranet med pistol da han satt i bilen til sin mor. Nå vil han lage film om opplevelsen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag i forrige uke ble Jakob Hardeberg Svensen (14) sittende i bilen da moren skulle inn på posthuset i Asker med noen brev. Bare sekunder etterpå åpnet noen bildøra og satte seg inn i førersetet.

- Kom deg ut, sa mannen til meg. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde før han trakk fram en pistol og rettet den mot meg. Så gjentok han at jeg måtte komme meg ut. Jeg vurderte om jeg skulle prøve å snakke ham til fornuft, men da jeg skjønte at han var ruset, gjorde jeg som jeg fikk beskjed om. Jeg visste ikke hva han kunne finne på, sier Jakob, som er tydelig preget av det brutale ranet.

Kraftig økning Jakob ble dermed et nummer i en statistikk som viser at antallet grove tyveri øker kraftig.

Tall som politidirektør Odd Reidar Humlegård la fram på en pressekonferanse onsdag viser at det i 2012 ble registrert 24 747 tilfeller av grove tyverier. Økningen fra 2011 til 2012 var på 21 prosent. I en femårsperiode utgjør det en økning på hele 73,9 prosent.

Den snartenkte 14-åringen rakk ikke å bli skikkelig redd og hevder han handlet så rolig fordi han har hørt på lydbøker av forfatteren Bjørn Sortland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer