Da moren satt livløs på sofaen, visste Suzie (4) akkurat hva hun skulle gjøre

- Hun reddet morens liv, uten tvil.

HELTINNE: Fire år gamle Suzie McCash ringte nødnummer etter at moren Rowena kollapset i hjemmet deres i Tynemouth, England. Moren hadde fått en allergisk reaksjon. Telefonsamtalen reddet trolig livet til moren. Video: NCJ Media / Chronicle Live Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire år gamle Suzie McCash hylles for sin snarrådighet da moren fikk en kraftig allergisk reaksjon. Til tross for sin unge alder nølte ikke den britiske jenta med å ringe nødnummeret for å hjelpe moren Rowena McCash.

Fireåringen forklarte rolig til nødetatene at «mamma har øynene lukket» og at hun ikke kan snakke.

Politiet i Northumbria har frigitt den imponerende nødsamtalen.

- Jeg vet ikke hvorfor, men mamma svarer ikke. Hun sitter bare på sofaen og ikke gjør noen ting. Da vi var ute tidligere var hun svimmel og nå er hun veldig dårlig, sier Suzie i telefonen.

Fireåringen holdt kontakt med nødsentralen og sørget for at ambulansen kom raskt frem til familiens hjem i Tynemouth, nordøst i England. Suzie får skryt hvordan hun taklet situasjonen og for at hun beholdt roen.

Helsepersonellet sier de ikke kunne reddet livet til moren uten den uvurderlige hjelpen fra Suzie. Adam Hall mottok nødsamtalen.

- Den lille jenta reddet morens liv, uten tvil, sier han til ITV News.

- Ekstremt stolt

Moren sier hun er ekstremt stolt over datteren og forteller ITV news at hun ble forbløffet da hun hørte opptaket av nødsamtalen.

- Jeg er utrolig takknemlig. Vi vet hun er skarp, men vi ble veldig overrasket da vi hørte på nødsamtalen. Hun ga dem all informasjonen de trengte for å hjelpe meg.

McCash, som selv er lege, fikk behandling på sykehuset og er nå helt frisk. Jamie Frend, ambulansearbeideren som behandlet McCash på stedet, skryter også av Suzie.

- Da vi ankom ga Suzie meg trolig en av de mest profesjonelle overleveringene som jeg noen gang har hørt. Utrolig at det kom fra et barn. Hadde det ikke vært for Suzies snarrådighet, hadde hun dødd. Uten tvil, sier Frend til BBC.

Suzie har i ettertid blitt gjenforent med politiet om ambulansepersonellet som var involvert i hendelsen. Hun fikk diplom for heltedåden og fikk prøve sirenene i politibilen.