Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da morfaren (91) fortalte Isabella (25) om ensomheten, flyttet hun inn

Nå rører de tusenvis.

REISE: Isabella (25) og morfaren (91) har gjort mange ting sammen. I januar reiste de til Filippinene sammen. På lørdag flytter Isabella og kjæresten inn hos 91-åringen. Video: Isabella Alberte Hedeager Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag flytter 25 år gamle Isabella Hedeager og kjæresten inn hos morfar Svend Aage Jensen (91) i Aarhus.

Hedeager flyttet for første gang inn i 91-åringens hus etter at mormoren døde for fire år siden.

Da fortalte morfaren at han ikke følte at noen hadde bruk for ham lengre. Det rørte barnebarnet så mye at hun flyttet inn midlertidig, skriver danske BT.

- Oppstår noe spesielt

- Jeg ble værende i to år. Det gikk overraskende fint. Vi trodde begge to at jeg bare skulle være der en måned, men vi endte opp med at jeg bare ble. Vi fikk et veldig godt vennskap. Det oppstår noe litt spesielt når man bor sammen, forteller hun til Dagbladet.

De siste dagene har de to fått stor oppmerksomhet i både inn- og utland. Mange lar seg røre av historien og roser dem for hvordan de valgte å løse situasjonen.

«Det har vært et helt fantastisk døgn! Jeg er så glad og overveldet - det samme er Moffe og Emil (kjæresten journ. anm.). Vi hadde aldri trodd at hverdagen vår og vennskapet vårt kunne røre så mange. Tenk at det finnes så mye kjærlighet på Facebook - og så mange mennesker som også vil komme nærmere den eldste generasjonen. Det gjør meg så lykkelig innvendig», skrev 25-åringen på Facebook for noen dager siden.

Det hele startet da Isabella begynte å legge ut bilder av ting de gjorde sammen på Instagram.

- Vi var ute og besøkte severdigheter i lokalområdet. Det er både museer og parker, og alle vennene mine syntes det var så gøy, så jeg bestemte meg for å begynne å legge ut bilder av det. Litt ironisk kalte jeg det for «Morfars World Tour».

Flytter inn sammen med kjæresten

Men det som startet som turer i nærområdet, ble etter hvert til en slags verdenstur. I januar i år dro de sammen til Filippinene.

25-åringen studerer ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og laget en video av utenlandsturen.

Se Isabellas video øverst i saken!

I sommer begynte morfaren og Isabella å snakke om at de kanskje skulle flytte inn sammen igjen. På det tidspunktet hadde 25-åringen flyttet inn med kjæresten sin.

- Med en gang jeg nevte det sa han at han veldig gjerne ville være med. Så på lørdag flytter vi inn i «kollektivet» begge to. De hygger seg ordentlig sammen, kjæresten min og morfar. Ofte sitter de to og løser kryssord på kjøkkenet mens jeg lager mat til dem. Vi gleder oss skikkelig.

- Gikk veldig fint

På mandag stilte både Isabella og morfaren opp til intervju hos Danmarks Radio.

Der forteller 25-åringen at de var i bilen på vei for å hente pizza da morfaren spurte om hun ikke hadde lyst til å bo der litt lenger. Det var det som resulterte i det to år lange boforholdet for fire år siden.

- Vi var på linje, selv om vi ikke er like gamle. Vi har de samme interessene og var flinke til å finne nye steder som vi kunne se sammen. Det gikk veldig fint og vi føler ikke at aldersforskjellen er så stor, sier 91-åringen om de to årene de bodde sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!