<strong>AVBRØT RANEREN:</strong> Kent Hendrix (47) med samuraisverdet. Foto: AP / Rick Bowmer / NTB scanpix
AVBRØT RANEREN: Kent Hendrix (47) med samuraisverdet. Foto: AP / Rick Bowmer / NTB scanpix Vis mer

Da mormonerbiskopen Kent så en dame bli angrepet, hentet han samuraisverdet

- Første gang jeg har gjort noe sånt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kent Hendrix (47) tok saken i egne hender da han sønnen hans vekket ham og fortalte at det var en kvinne som ble angrepet på gata utenfor huset deres i Salt Lake City i USA.

Seksbarnsfaren løp ut. På veien ut tok han med seg samuraisverd, skriver nyhetsbyrået AP. Sønnen ringte nødnummeret 911.

Da han kom ut så han det han omtaler som et basketak mellom kvinnen og en mann. Han løftet sverdet og begynte å rope til mannen og ba ham legge seg på bakken.

- Øynene hans ble store som tinntallerkener og han skvatt og hoppet unna. Han hadde trolig aldri opplevd at noen kom mot ham med et sverd, sier Hendrix til AP.

«Du er ferdig!» Mannen begynte å løpe. Hendrix fulgte barføtt etter. Han klarte ikke å ta ham igjen, men fikk notert nummeret på skiltet til bilen mannen kastet seg inn i. Han plukket også opp en lepomade mannen hadde mistet.

- Jeg ropte at jeg hadde DNA-en hans og skiltnummeret. Jeg ropte: «Du er ferdig!».

Den mistenkte mannen meldte seg for politiet en times tid etterpå. Han er ifølge AP siktet for ran, forsøk på innbrudd og for brudd på et besøksforbud.

Biskop Justin Hoyal, betjent i det lokale politiet, sier til AP at mannen hadde ventet ved den 35 år gamle kvinnens garasje og at han angrep henne i sjutida tirsdag morgen.

Mannen skal ha slått henne i bakken, før han tok nøklene hennes og prøvde å åpne døra i huset. Kvinnen gjorde da motstand og ropte etter hjelp.

Hendrix var en av flere naboer som kom til. Han jobber til vanlig som farmasøytisk statistikker og er biskop i meningheten The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Han har trent Kishindo i 30 år, men dette var første gang han grep til sverdet på denne måten. På Kishindo-hjemmesiden sin omtaler seg selv som «Kent Hendrix Sensei» og han holder egne kurs i kampsporten.

- Noen har et balltre de kan gripe etter hvis det er nødvendig. Jeg har sverdet mitt, sier han ifølge Daily Mail.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer