Da narkobaronen ble arrestert, gikk drapstallene i været. I helga ble 30 drept i Sinaloa i Mexico

Grupperinger kjemper om narkotikafrakt og territorier.

UTLEVERT: Han var lenge karakterisert som USAs «folkefiende nummer én siden Al Capone», men i januar i år ble han utlevert til USA fra Mexico. Foto: AP Photo / Eduardo Verdugo / NTB scanpix
UTLEVERT: Han var lenge karakterisert som USAs «folkefiende nummer én siden Al Capone», men i januar i år ble han utlevert til USA fra Mexico. Foto: AP Photo / Eduardo Verdugo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kampene mellom narkotikagjengene i den mexicanske delstaten Sinaloa toppet seg sist helg med 30 drepte.

Ifølge nyhetsbyrået AFP betyr det at denne helga har vært den dødeligste på flere år.

Sinaloa på Mexicos nordlige Stillehavskyst er hjemmebanen til landets mest aktive narkotikasmuglere. Etter en relativt rolig periode, har det siste året vært spekket med skyting, vold og drap.

Kamp mellom grupperinger

Fredag ble to menn skutt og drept ved en butikk i byen Villa Union.

Politiet rykket ut og kom over de mistenkte gjerningspersonene. Da brøt det ut en intens skuddveksling, som endte med at 17 antatte gjerningspersoner ble drept. Fem politibetjenter ble skadd.

I tillegg ble ytterligere 11 personer drept andre steder i Sinaloa i løpet av helga. Det inkluderer en mann i Culican som ble skutt av personer som tok seg inn på en klinikk mens mannen ble operert.

Den økte drapsraten tilskrives posisjonering mellom fraksjonene i narkotikakartellet i delstaten i kjølvannet av arrestasjonen av Joaquin «El Chapo» Guzman i fjor. Han ble deportert til USA i januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer