Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da Norma (90) fikk kreft, valgte hun sitt livs reise framfor behandling

- Folk burde reise mer. Uansett alder.

 PÅ HJUL:  Etter at Norma (90) fikk fikk kreft, bestemte hun seg for å reise på tur istedet for å gjennomgå behandling. Foto: Driving Miss Norma
PÅ HJUL: Etter at Norma (90) fikk fikk kreft, bestemte hun seg for å reise på tur istedet for å gjennomgå behandling. Foto: Driving Miss Norma Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det siste halve året har vært spesielle for den amerikanske bestemoren Norma.

Ifølge Independent, så oppdaget legene en faretruende svulst 90-åringens livmor i august 2015. Så fikk hun diagnosen kreft - kun to dager etter at mannen hennes Leo hadde dødd.

Det gjorde at Norma stod overfor valget om hun ville ha behandling for å bli frisk, med strålebehandling og cellegift, eller om hun ville la naturen gå sin gang.

Reiste på tur Hun valgte det siste, ifølge hennes familiedrevne hjemmeside «Driving Miss Norma» som ikke oppgir det fulle navnet hennes.

 LIVSGLAD:  - Jeg er 90 år gammel. Jeg kaster meg bak rattet, skal kvinnen fra Michigan ha sagt da hun fikk beskjeden om at hun hadde kreft. Foto: Driving Miss Norma
LIVSGLAD: - Jeg er 90 år gammel. Jeg kaster meg bak rattet, skal kvinnen fra Michigan ha sagt da hun fikk beskjeden om at hun hadde kreft. Foto: Driving Miss Norma Vis mer

- Jeg er 90 år gammel. Jeg kaster meg bak rattet, skal kvinnen fra Michigan ha sagt da hun fikk beskjeden.

Fra doktoren fikk hun følgende svar:

- Kjør på.

- Så bra som det kan bli Siden den gang har hun reist rundt i USA og bodd i et mobilt hjem. Hun har besøkt Mount Rushmore, dratt innom Yellowstone nasjonalparks varme kilder og sett de knusktørre klippene i Grand Canyon sammen med puddelen Ringo.

 BALLONGTUR:  Norma (90) hadde i flere år sett på ballongturer. Nå lever hun ut drømmen. Foto: Driving Miss Norma
BALLONGTUR: Norma (90) hadde i flere år sett på ballongturer. Nå lever hun ut drømmen. Foto: Driving Miss Norma Vis mer

Hun har kjørt båt og flydd i ballong, gått på fotturer og prøvd ut lokalt brygg i statene hun har besøkt.

- Dette er så bra som det kan bli. Denne reisen er mitt livs reise, sa Norma til Huffington Post på et tidspunkt da hun og følget hadde reist 9656 kilometer.

- Reis mer Reisen begynte da Norma kontakte to naboer som hadde planlagt en stor reise med sin nylig anskaffede bobil. Independent skriver at trioen for øyeblikket befinner seg i Florida.

- Norma og Leo (den ene av naboene) hadde kikket på reklamer for ballongturer i flere år, så dette kom ikke helt ut av det blå. Vi vet ikke når denne reisen kommer til å slutte, og vi lever i øyeblikket, sier vennen Ramie, ifølge Huffington Post.

Selv sier Norma, ifølge hjemmesiden hennes, at flere eldre mennesker burde komme seg ut på veien.

- Folk burde reise mer. Uansett alder, er beskjeden fra 90-åringen.