Da nynazistene kom gående, stilte Tess (42) seg midt i veien

- Det kunne endt på hvilken som helst måte, sier fotografen.

FÅTT ENORM OPPMERKSOMHET: Etter at fotograf David Lagerlöf publiserte dette bildet fra den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon, har det spredt seg som ild i tørt gress. FOTO: DAVID LAGERLÖF / EXPO
FÅTT ENORM OPPMERKSOMHET: Etter at fotograf David Lagerlöf publiserte dette bildet fra den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon, har det spredt seg som ild i tørt gress. FOTO: DAVID LAGERLÖF / EXPO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildet av den 42 år gamle kvinnen som stilte seg foran over 330 nynazister under en demonstrasjon i Borlänge i Sverige har i dag fått enorm oppmerksomhet.

Fotograf David Lagerlöf var på plass under den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon 1. mai, da Tess Asplund plutselig stod midt i veien.

- Når man ser at hun går rett ut i gata og stiller seg foran lederen for bevegelsen, innså jeg at det kunne ende på hvilken som helst måte, forteller Lagerlöf til Dagbladet.

David mot Goliat Han tror at bildet skaper engasjement fordi det kan minne om kampen mellom David og Goliat - et lite menneske som står opp mot noe større.

- Hun stiller seg framfor en nazistorganisasjon som er kjent for å være voldsomme, og hun vil ikke flytte på seg. Det finnes en dramatikk i det øyeblikket som jeg tror berører mennesker.

Asplund skal ha sperret opp øynene i det gruppen av mennesker kommer mot henne. Hun og lederen av den nordiske motstandsbevegelsen skal ha stirret på hverandre helt til politiet førte henne ut på siden.

«Blikk-kamp» David Lagerlöf delte bildet på sin egen Facebook-side i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer