Da Ole og Irene så nyhetene, ble de inspirert til å hjelpe flyktninger - lot syriske Elijah flytte inn

- Det har gått over all forventning, sier Ole Bakken, som har tatt i mot flyktningen Elijah Hansen.

FAMILIETRYGGHET: Elijah Hansen fant tonen med Ole Bakken og Irene Ebbestad med én gang han møtte dem til middag i september. Én uke etter at Ole og Irene hadde sendt mail til Drammen kommune, hadde Elijah flyttet inn. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen
FAMILIETRYGGHET: Elijah Hansen fant tonen med Ole Bakken og Irene Ebbestad med én gang han møtte dem til middag i september. Én uke etter at Ole og Irene hadde sendt mail til Drammen kommune, hadde Elijah flyttet inn. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var en søndag morgen i september da vi for alvor tok innover oss hvor ille flyktningsituasjonen var nå. Så vi sendte en epost til Drammen kommune, i og med at vi hadde et ledig rom og gjerne ville hjelpe en flyktning, forteller Ole Bakken.

Det tok bare et par dager før de fikk svar; eposten hadde blitt sendt videre til Introduksjonssenteret i Drammen, der avdelingslederen Safia Hussein Ali Grand kunne fortelle dem om Elijah Hansen. Etter det gikk det halvannen uke før den syriske 26-åringen hadde flyttet inn.

Hansen er én av flere tusen flyktninger som har kommet til Norge i løpet av de siste månedene. UDI har regnet ut at omtrent 25 000 asylsøkere skal komme til Norge i år. Det totale antallet asylsøkere som har kommet til Norge i perioden januar - oktober 2015 er 21 946. Det er anslått at 30 000 skal komme i 2016.

- God respons Safia Hussein Ali Grand, avdelingsleder ved Introduksjonssenteret i Drammen, forteller at tilbudet om å ta i mot flyktninger har fått gode tilbakemeldinger i Drammen. Kommunen har fått tilbud fra både familier og enslige voksne med tilbud om å leie ut til flyktninger. I dag har to av disse familiene flyktninger som er blitt en del av familien. Elijah er én av disse to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer