FØLGESVENNER:  Her blir Owen Lake (6) og hans kosedyr Tigern gjenforent etter at Owen og Tigern kom fra hverandre på Tampa flyplass i Florida. Da fikk han også se hvilket eventyr Tigern hadde vært med på mens de var fra hverandre. Alle foto: Tampa internation airport / NTB Scanpix
FØLGESVENNER: Her blir Owen Lake (6) og hans kosedyr Tigern gjenforent etter at Owen og Tigern kom fra hverandre på Tampa flyplass i Florida. Da fikk han også se hvilket eventyr Tigern hadde vært med på mens de var fra hverandre. Alle foto: Tampa internation airport / NTB ScanpixVis mer

Da Owen (6) ble gjenforent med kosedyret sitt, begynte moren å gråte av glede da hun så hva flyplassen hadde gjort

De flyplass-ansatte hadde tatt med leketigeren på eventyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om gutten Owen Lake (6) som på ekstraordinært vis ble gjenforent med kosedyret han hadde mistet på Tampa flyplass i Florida, har rørt mange i USA.

Men ikke bare på grunn av gjenforeningen, men hvordan de flyplass-ansatte hadde behandlet kosedyret mens de to var fra hverandre.

Fant kosedyret For seksåringen ble knust da han innså at han hadde mistet sin leketiger, Tigern fra Tommy og Tigern, på flyplassen 6. juni i år. Owen og familien trodde følgesvennen var borte for alltid, skriver NBC News.

Da moren til Owen ringte flyplassen for å spørre pent om de kunne se etter sønnens kosedyr, var velviljen stor. Vaktmesterne på flyplassen fant Tigern utenfor et lekeområde, og tok den med tilbake til området på flyplassen hvor de lagrer gjenglemte ting.

Ble inspirert Og det var nå flyplass-sjef Tony D'Auito fikk en god ide. Istedenfor å bare la kosedyret ligge og vente, tok han Tigern med på et lite eventyr rundt om på flyplassen, og dokumenterte det hele.

- Jeg pitchet ideen for et par måneder siden etter at jeg så noe lignende. Dette virket som en perfekt anledning, sier D'Auito til flyplassens egne hjemmesider.

 BRANNBIL:  Tigern fikk sett brannbilene på flyplassen.
BRANNBIL: Tigern fikk sett brannbilene på flyplassen. Vis mer

Han hadde nemlig sett en sak om noen museums-ansatte som hadde tatt med et kosedyr på en rundtur i museet, og overrakt bildene fra turen til eieren.

Så D'Auito tok kameraet fatt og fotograferte Tigern utenfor flytårnet, Tigern som kjøpte is, Tigern på treningssenter og mange flere, før han trykket opp bildene i en bildebok.

Han nevner for ordens skyld at han tok alle bildene i sin egen lunsj.

Rørende gjenforening Da familien kom tilbake til flyplassen fra ferien deres i Texas, ble de overrakt bildeboka med det veldokumenterte eventyret kosedyret hadde vært med på, til deres store overraskelse.

De visste nemlig ikke hva Tigern hadde vært med på, mens de hadde vært borte.

 TRENING:  Kosedyret stakk også innom treningssenteret på flyplassen.
TRENING: Kosedyret stakk også innom treningssenteret på flyplassen. Vis mer

Da Owen fikk overrakt albumet, begynte moren hans Amanda Lake å gråte av glede. Hun hadde fortalt sønnen at Tigern var ute på eventyr, og sannelig hadde ikke moren rett.

- Det var veldig, veldig søtt. En veldig hyggelig overraskelse, sier hun, ifølge NBC.

 IDE:  Det var en av sjefene på flyplassen, Tony D'Auito som fikk ideen bak fotoboka.
IDE: Det var en av sjefene på flyplassen, Tony D'Auito som fikk ideen bak fotoboka. Vis mer