Mistenkt kanadisk seriemorder:

Da politiet gravde, gjorde de likfunn «nesten hver dag»

Den mistenkte kanadiske seriemorderen jobbet som gartner, og skal ha begravet sine homofile ofre rundt eiendommer han jobbet på.

UTGRAVING: En gartner i Canada er siktet for å ha drept sju homofile menn. Politiet frykter det kan dreie seg om enda flere ofre. I forrige uke avsluttet politiet en utgraving. De fant levninger etter mennesker «nesten hver dag». Foto: NTB Scanpix
UTGRAVING: En gartner i Canada er siktet for å ha drept sju homofile menn. Politiet frykter det kan dreie seg om enda flere ofre. I forrige uke avsluttet politiet en utgraving. De fant levninger etter mennesker «nesten hver dag». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 18. januar i år gikk 66 år gamle Bruce McArhur inn i leilighetsbygget sitt i Toronto. Med seg hadde han en ung mann.

Fra utsida fulgte det kanadiske politiet med, som dagen før hadde fått tillatelse til å overvåke McArthur 24 timer i døgnet. Spanerne skulle imidlertid ikke bare følge med på 66-åringens bevegelser.

På forhånd hadde politispanerne fått beskjed om at hvis de så ham gå alene med noen, måtte de arrestere 66-åringen. Med en gang.

Etter at McArthur gikk inn i bygget med sitt mannlige selskap, fulgte politiet etter.

Da de kom opp til 66-åringens leilighet i 20. etasje i Toronto sentrum, var mannen McArthur hadde med seg allerede fastbundet til senga, skriver The Guardian.

Så begynte politiet å Canada rulle opp det som kan være et av landets største seriemorder-saker noensinne.

Siktet for sju drap

I april ble 66-åringen formelt siktet for i alt sju drap. Det hadde da blitt funnet levninger etter sju døde personer på en eiendom hvor han hadde jobbet som gartner.

McArthur skal ha fulgt et bestemt mønster. Ofrene skal alle ha vært homofile, og 66-åringen skal ha kommet i kontakt med dem gjennom sjekkeapper.

Deretter skal McArthur, ifølge siktelsen, ha møtt dem på barer rundt omkring i det såkalte Gay Village-området i Toronto før mennene ble drept.

Drapene skal ha skjedd mellom 2010 og midten av 2017, men politiet har også utvidet etterforskningen til å gjelde 15 uløste saker fra 1975 til 1997, opplyste polititalsmann Hank Idsinga til CBC i april.

HOMOFOBI: To unge menn i Oslo ble bedt om å skamme seg fordi de holdt hender på en bussholdeplass på vei til Farris spa. Nå er saken meldt til politet. Video: Tor-Sven Berge Les hele innlegget til Erlend her: Vis mer Vis mer

Siden har etterforskningen gått sin gang.

Gravde i to uker

I rundt to uker denne måneden har politiet finkjemmet og gravd i et område nær en eiendom som knyttes til den mistenkte seriemorderen.

I går kunne politiet gå ut og bekrefte at de har funnet levninger etter mennesker i dette området.

- Jeg kan bekrefte at vi gjorde funn nesten hver dag vi var der, sier talspersonen Meaghan Gray for Toronto-politiet til kanadiske Global News.

Foreløpig er ikke levningene identifisert. Politiet kan følgelig ikke si om de stammer fra de sju personene McArthur er siktet for å ha drept.

Levningene er imidlertid funnet i det samme området, skriver Global News.

Men det kan ta både uker og måneder før politiet klarer å identifisere menneskelevningene.

Forsvant etter Pride-parade

En av mennene McArthur er siktet for å ha drept er 49 år gamle Andre Kinsman. Han forsvant sporløst etter Pride-paraden i Toronto 26. juni i fjor.

OFFER: 49 år gamle Andre Kinsman var et av McArthurs ofre, ifølge siktelsen mot gartneren. Foto: NTB Scanpix
OFFER: 49 år gamle Andre Kinsman var et av McArthurs ofre, ifølge siktelsen mot gartneren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det tok ikke lang tid før venner av 49-åringen ble bekymret, og meldte fra til politiet. Omstendighetene gjorde at også politiet anså forsvinningen som mistenkelig.

LGBT-fellesskapet skal allerede da ha begynt å bekymre seg for om en seriemorder var på jakt etter homofile menn, ettersom også en annen homofil mann hadde forsvunnet i april.

Politiets jakt for å finne ut hva som kunne ha tilstøtt Kinsman kretset også rundt Selim Esen, som også hadde forsvunnet sporløst.

Beboere som holdt til i hjertet av LGBT-miljøet ble som følge av forsvinningene redde for å bruke dating-apper.

OFFER: Selim Esen ble også drept. Foto: NTB Scanpix
OFFER: Selim Esen ble også drept. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I desember i fjor uttalte politiet at de ikke kunne vite om forsvinningene hang sammen eller om det var snakk om en seriemorder på frifot.

En måned etter pågrep de McArthur, og har nå altså siktet ham for sju drap.

I tillegg til Esen, Kinsman og Faizi er McArthur også siktet for å ha drept Majeed Kayhan, Soroush Marmudi, Dean Lisowick og Skandaraj Navaratnam, i tillegg til én person som så langt ikke er identifisert.

Alle mennene var i 40-50-årsalderen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer