Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hund døde i varm bil

Da politiet knuste ruta var det for seint. Hunden var død

Hund døde i varm bil på parkeringsplass.

OVERLEVDE IKKE: Hunden som ble etterlatt i den varme bilen overlevde ikke. Dette er en annen hund. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
OVERLEVDE IKKE: Hunden som ble etterlatt i den varme bilen overlevde ikke. Dette er en annen hund. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det varme været er ikke bare en glede for alle. Noen ganger kan det bli en dødsfelle, som det ble for en uheldig hund på en parkeringsplass utenfor en Walmart i Alabama.

Til tross for politiets redningsforsøk døde hunden, som hadde blitt etterlatt av eieren i en varm bil i hele sju timer.

Døde på fortauet

Stacy Guthrie var en av tilskuerne som etter hvert samlet seg rundt den glovarme bilen, melder Associated Press.

- Vi var en gruppe mennesker som forsøkte å knuse bilruta. Vi brukte en jernstang, en lommelykt og hva enn vi kunne finne liggende rundt oss for å forsøke å bryte oss inn, forklarer hun til nyhetsbyrået.

Da politiet ble tilkalt og kom til parkeringsplassen var allerede hunden sterkt preget av varmen, men politibetjenten forsøkte å få tak i eieren av bilen før de tok seg inn med makt.

Artikkelen fortsetter under videoen.

KASTER ETTER PUSTEN: En video lastet opp på nettsiden LiveLeak viser øyeblikket politiet redder en døende hund ut av en glodvarm bil, mens eierne er inne på Ikea. OBS: Vi advarer mot sterke inntrykk. Vis mer Vis mer

Da eieren ikke svarte fikk politiet til slutt knust bilvinduet, men det var for seint. Hunden døde etter noen få minutter ute på fortauet.

- Da vi fikk beskjeden om at hunden ikke lenger pustet knuste hjertet mitt, sier Guthrie.

Vil anmelde eieren

Bilen skal ha blitt parkert utenfor varehuset klokka fire om natta, og hunden hadde ikke blitt hentet sju timer seinere, klokka elleve på formiddagen.

Da hadde det allerede blitt for varmt for hunden.

Nå forteller politibetjenten Phil Dillon at politiet planlegger å rette et søksmål mot eieren så snart de får identifisert vedkommende.

Flere hunder dør også av heteslag her hjemme i Norge, og ifølge operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, er vi nødt til å skjerpe oss.

- Folk er alt for sløve når det kommer til å etterlate barn og dyr i bilene sine i varmen, sa Pedersen til Din Side tidligere i sommer.

Også farlig i skyggen

Det er ikke slik at en bil som står i skyggen er trygg. Også her kan bilen bli så varm at den er livsfarlig for kjæledyret eller mennesker som oppholder seg der. Allerede ved 18 grader i skyggen kan bilen oppnå en temperatur på 38 grader.

Se tabellen under for en oversikt over temperaturer utenfor, og inne i, bilen.

FARLIG TEMPERATUR: Temperaturen stiger fort i en parkert bil. Denne tabellen viser hvor fort det kan utvikle seg til en alvorlig situasjon, og er ment som en illustrasjon. Helt til høyre kan du se temperaturen i bilen, sammenlignet med temperaturen ute. Foto og kilde: Mattilsynet
FARLIG TEMPERATUR: Temperaturen stiger fort i en parkert bil. Denne tabellen viser hvor fort det kan utvikle seg til en alvorlig situasjon, og er ment som en illustrasjon. Helt til høyre kan du se temperaturen i bilen, sammenlignet med temperaturen ute. Foto og kilde: Mattilsynet Vis mer

Om du lurer på om hunden din lider av heteslag er det imidlertid enkle punkter du kan sjekke på egen hånd. En overopphetet hund vil lett bli ustø, pese kraftig, få tørre slimhinner i øyne og munnhule, samt få en kroppstemperatur over 39 grader.

I svært alvorlige tilfeller kan hunden besvime og miste bevisstheten.

Om hunden din skulle få heteslag er det viktig at du reagerer raskt, og dusjer hele hunden med vann. Dekk den med et vått håndkle, eller legg den i et badekar. Du må også sørge for at vannet ikke er for kaldt, slik at hunden ikke går inn i sjokk.

Deretter er det viktig at hunden får oppfølging av veterinær, da den kan ha behov for væsketilførsel eller medisiner.