Mistenkelig dødsfall i Vesterålen:

Da politiet la bort saken, hyret foreldrene privatetterforsker

Mistenkelige omstendigheter på funnstedet skal være grunnen til at Kripos med stor tyngde de siste månedene har etterforsket et mistenkelig dødsfall i Vesterålen.

BISTÅR FAMILIEN: Advokat Arvid Sjødin er bistandsadvokat for familien til avdøde. Kripos og Nordland politidistrikt ser på saken på nytt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BISTÅR FAMILIEN: Advokat Arvid Sjødin er bistandsadvokat for familien til avdøde. Kripos og Nordland politidistrikt ser på saken på nytt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I august 2016 ble en person funnet død i en Vesterål-kommune i Nordland. Politiets første etterforskning ble resultatløs, og politiet kunne ikke konkludere om det mistenkelige dødsfallet var snakk om et selvdrap eller om personen hadde vært utsatt for noe straffbart.Det var ikke avdødes pårørende tilfredse med.

- De pårørende var ikke fornøyde med etterforskningen, bekrefter politiadvokat Kay Rønning-Nyvold i Nordland politidistrikt overfor Dagbladet.

Privatetterforsker

Familiens bistandsadvokat Arvid Sjødin opplyser at foreldrene til den avdøde hyret en privatetterforsker til å se på saken i november i 2016.- Advokaten til familien tok kontakt med meg. Jeg gikk gjennom saken, analyserte den og fant en rekke innsigelser i etterforskningen, sier privatetterforsker Jan-Arnt Skjolde til Dagbladet.- Foreldrene satt igjen med flere spørsmål enn svar etter dødsfallet. Etter at jeg gikk gjennom saken, hadde jeg ytterligere spørsmål i saken, sier han.Politiet tok innsigelsene på alvor, og statsadvokaten beordret saken gjenopptatt. Nordland politidistrikt ba om bistand fra Kripos, som på det meste har hatt seks etterforskere på saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer