Mistenkelig dødsfall i Vesterålen:

Da politiet la bort saken, hyret foreldrene privatetterforsker

Mistenkelige omstendigheter på funnstedet skal være grunnen til at Kripos med stor tyngde de siste månedene har etterforsket et mistenkelig dødsfall i Vesterålen.

BISTÅR FAMILIEN: Advokat Arvid Sjødin er bistandsadvokat for familien til avdøde. Kripos og Nordland politidistrikt ser på saken på nytt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BISTÅR FAMILIEN: Advokat Arvid Sjødin er bistandsadvokat for familien til avdøde. Kripos og Nordland politidistrikt ser på saken på nytt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I august 2016 ble en person funnet død i en Vesterål-kommune i Nordland. Politiets første etterforskning ble resultatløs, og politiet kunne ikke konkludere om det mistenkelige dødsfallet var snakk om et selvdrap eller om personen hadde vært utsatt for noe straffbart.

Det var ikke avdødes pårørende tilfredse med.

- De pårørende var ikke fornøyde med etterforskningen, bekrefter politiadvokat Kay Rønning-Nyvold i Nordland politidistrikt overfor Dagbladet.

Privatetterforsker

Familiens bistandsadvokat Arvid Sjødin opplyser at foreldrene til den avdøde hyret en privatetterforsker til å se på saken i november i 2016.

- Advokaten til familien tok kontakt med meg. Jeg gikk gjennom saken, analyserte den og fant en rekke innsigelser i etterforskningen, sier privatetterforsker Jan-Arnt Skjolde til Dagbladet.

- Foreldrene satt igjen med flere spørsmål enn svar etter dødsfallet. Etter at jeg gikk gjennom saken, hadde jeg ytterligere spørsmål i saken, sier han.

Politiet tok innsigelsene på alvor, og statsadvokaten beordret saken gjenopptatt. Nordland politidistrikt ba om bistand fra Kripos, som på det meste har hatt seks etterforskere på saken.

PRIVATETTERFORSKER: Jan-Arnt Skjolde har gått gjennom saken på nytt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRIVATETTERFORSKER: Jan-Arnt Skjolde har gått gjennom saken på nytt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Siktelse

Etter det Dagbladet erfarer, er det omstendigheter på funnstedet som ikke er forenlige med et selvdrap. Politiet omtaler funnstedet som et åsted, men understreker at de ikke har konkludert i saken.

- Det er ting som er uavklart på åstedet. Vi forsøker å avdekke om det har skjedd noe straffbart eller ikke, sier politiadvokat Rønning-Nyvold.

Politiet bekrefter samtidig at en person har status som siktet i saken.

- Vedkommende er siktet fordi politiet har brukt tvangsmidler, noe som automatisk fører til siktet-status. Vedkommende er ikke formelt siktet, pågrepet eller varetektsfengslet, sier politiadvokaten.

Siktedes forsvarer, advokatfullmektig Lo-Johan Dag Melinder, ønsker ikke å kommentere siktelsen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for noe som helst. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

- Forferdelig tungt

Familiens bistandsadvokat forteller at de pårørende har hatt det tungt etter at familiemedlemmet døde i august 2016.

- De har det forferdelig tungt. Etter dødsfallet har de engasjert seg voldsomt i saken, sier han.

- De er takknemlige overfor politiet som nå går gjennom saken på nytt, legger privatetterforsker Skjolde til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer