Da politiet tok seg inn i leiligheten til Batman-morderen, fant de ei dødsfelle

Se bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Se videoen fra leiligheten til Holmes øverst i artikkelen

(Dagbladet): James Holmes, som den 21. juli 2012 tok livet av tolv personer i en kino under visningen av Batman-filmen «The Dark Knight Rises», ble i sommer dømt til livstid bak murene.

Nå har politiet sluppet bilder fra leiligheten til drapsmannen - bilder som avslører at han aktet å ta livet av veldig mange flere.

Dødsfelle Før den nå 27 år gamle Holmes dro til kinoen, hadde han transformert hele leiligheten sin til ei dødsfelle. Da politiet tok seg inn, bare timer etter skytingen, fant de 16 hjemmelagede bomber, 11 brusflasker fylt med bensin for å aksellerere eksplosjonen og en rekke glass fylt med en blanding av hjemmelaget napalm og patroner.

I tillegg til de eksplosive ladningene hadde 27-åringen også spredt krutt flere steder i leiligheten. Dette for å ytterligere sette fart på de ødeleggende fellene han hadde satt.

Hele leiligheten var dekket av ledninger som koblet det hele sammen.

Ifølge New York Post hadde han også rigget stereoanlegget sitt til å spille høy musikk for å friste noen irriterte naboer til å åpne døra og utløse fella.

Heldigvis for politiet, og resten av beboerne i det samme leilighetskomplekset, klarte myndighetene å ta seg inn i morderens bopæl uten at ladningene gikk av.

Dømt 27-åringen erklærte seg ikke skyldig og mener at han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket. Han har tidligere sagt at han ikke husker noe av massakren.

Holmes utilregnelighet ble avvist av to helserapporter som konkluderte med det motsatte. I rettssalen i Colorado ble det i juli konkludert med at han er skyldig, før han i august ble dømt til et liv bak myrene. 

Holmes skal ha fått behandling for en schizofreni-lidelse av en psykiater på universitetet i Colorado. Han sendte før massakren en notatblokk med tegninger og detaljer rundt massakren til den samme psykiateren. 

Det er blant annet denne notatblokka som gjorde at eksperter tidlig konkluderte med at massakren var planlagt.

Holmes sto uttrykksløs da kjennelsen ble lest opp av dommer Carlos Samour torsdag, ifølge NTB.
Rettssaken varte i 11 uker, og inkluderte over 300 vitner og mer enn 1500 bilder. Jury-medlemmene så også mer enn 24 timer med videoopptak.

• Se videoen fra leiligheten til Holmes øverst i artikkelen