Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da politiet tok seg inn i luksus­leiligheten, ble de møtt av et grufullt syn. På veggen sto det skrevet en hevnmelding

De to legene ble drept i sitt eget hjem sør i Boston. En person er arrestert etter at han åpnet ild mot politiet.

Foto: Richard Field (49) og Lina Bolanos (37) ble funnet drept i sin egen leilighet. Politiet har foreløpig ikke sagt noe om motivet for drapet. NSPM / MEE / AP / NTB Scanpix
Foto: Richard Field (49) og Lina Bolanos (37) ble funnet drept i sin egen leilighet. Politiet har foreløpig ikke sagt noe om motivet for drapet. NSPM / MEE / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld sendte Richard Field en skrekkslagen melding til en venn der han tryglet om hjelp. Det var noe av det aller siste han gjorde.

Da politiet kom fram til luksusleiligheten han delte med sin forlovede Lina Bolanos, var det allerede for sent.

Ukjent relasjon

Idet politiet tok seg inn døra ble de møtt av gjerningsmannen som åpnet ild. De skjøt tilbake og uskadeliggjorde ham uten å ha påført ham livstruende skader.

Da politiet tok seg lenger inn i leiligheten ble de møtt av det Boston Globe beskriver som et grufullt syn. Både Field og Bolanos, som begge arbeider som leger, var bundet på hendene og begge hadde fått halsen skåret over.

Flere fotografier av de to hadde blitt klippet opp og ødelagt, og på veggen var det skrevet det som beskrives som en «hevnmelding». Det er ikke kjent nøyaktig hva ordlyden i denne var.

Politiet har også bekreftet overfor avisa at gjerningsmannen kjenner de to ofrene, men de har ikke sagt noe mer om hvilken relasjon de hadde. De har heller ikke sagt noe om hva motivet for dobbeltdrapet er ifølge The Guardian.

- Bekymringsfullt

30-åringen som ble skutt av politiet har flere tidligere dommer, deriblant to dommer for tyveri og svindelforsøk. Han skal ha jobbet som sikkerhetsvakt den siste tiden.

Politimester William Evans sier til Boston Globe 30-åringen ikke hadde noe å tape etter å nettopp ha drept to personer, og derfor åpnet ild mot politiet.

- Det er veldig bekymringsfullt. Her har to respektable borgere blitt drept i sitt eget hjem, sier han.

«Dyp sorg»

Den 49 år gamle Field jobbet som lege ved North Shore Pain Management, og i en uttalelse på sin Facebook-side omtaler klinikken ham i varme ordelag.

- Det er med dyp sorg vi informerer om det tragiske tapet av Richard Field. Han var en viktig drivkraft under oppstarten av vår praksis. Hans tragiske bortgang gir oss alle en følelse av tap. Våre tanker går til hans venner og familie, heter det i uttalelsen.

Bolanos jobbet som anestesilege, og i hovedvekt med barn. Hun underviste også, i likhet med Field, ved Harvard.

- Hun var en fremragene anestesilege og en fantastisk kollega, sier John Fernandez, daglig leder ved Mass Eye and Ear der Blanos jobbet, i en uttalelse.