Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da politiets våpenlager ble sjekket, var skandalen et faktum

Kontrollen ble satt i gang da rifler begynte å dukke opp på svartebørsen.

BORTE: Det var rifler av denne typen, FN FAL-rifler, som har skapt skandale i Paraguay. Her i hendene på det brasilianske militæret. Foto: Jorge Cardoso / Wikimedia Commons
BORTE: Det var rifler av denne typen, FN FAL-rifler, som har skapt skandale i Paraguay. Her i hendene på det brasilianske militæret. Foto: Jorge Cardoso / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da flere av flere rifler av typen FN Fal begynte å dukke opp på svartebørsen i Paraguay i fjor, tok forsvaret i landet grep.

Ei rifle av den typen, produsert i Belgia, er automatisk og kan bli solgt for så mye som 10 000 dollar, cirka 83 000 kroner.

Noe av det forsvaret i Paraguay gjorde, var å inspisere politiets våpenlagre. Politiet der har nemlig en stor beholdning av de belgiskproduserte riflene.

Beholdningen viste seg å være mindre enn politiet selv trodde, melder BBC.

Etter inspeksjonen ble det klart at 42 FN FAL-rifler har blitt stjålet fra våpenlageret.

Ingen har lagt merke til at de har vært borte, fordi de skal ha blitt erstattet med plast- og trevåpen, skriver den britiske kringkasteren.

Og da var skandalen et faktum.

BBC skriver at flere medier i Paraguay har publisert bilder av de falske våpnene og kalt det hele for den «mest pinlige skandalen» i det paraguayanske politiets historie.

Tyveriet skal ifølge paraguayanske ABC Digital ha funnet sted i byen Capiatá, hvor politiet har et våpenlager.

Flere av våpnene antas å ha endt opp i i Argentina og Brasil.

Så langt er ingen pågrepet i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!