Da politimannen så Aylan ligge på stranda, tenkte han: - Jeg håper for Guds skyld han er i live

- Et forferdelig tap.

- ET FORFERDELIG TAP: Politimannen som fant Aylan livløs på stranda i Bodrum i Tyrkia, mener at det er en «skam for menneskeheten» at så mange flyktninger dør i deres forsøk på å ta seg over Middelhavet. Foto: AP / NTB scanpix
- ET FORFERDELIG TAP: Politimannen som fant Aylan livløs på stranda i Bodrum i Tyrkia, mener at det er en «skam for menneskeheten» at så mange flyktninger dør i deres forsøk på å ta seg over Middelhavet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det hjerteskjærende bildet av tre år gamle Aylan har rystet en hel verden. Den lille gutten som ligger livløs med ansiktet vendt ned i sanden har fått Europa til å åpne øynene for hva flyktningkatastrofen virkelig innebærer:

Tusenvis av små og store menneskeliv går tapt fordi de må flykte fra krig og elendighet i sine hjemland. Noen liv går tapt før de i det hele tatt har begynt.

Prøvde å finne livstegn Den tyrkiske politimannen Mehmet Ciplak, som er avbildet sammen med Aylan på stranda i den tyrkiske byen Bodrum, snakker nå ut om hvordan han opplevde å finne Aylan.

- Da jeg nærmet meg barnet som lå der på stranda, sa jeg til meg selv: «Kjære Gud, jeg håper han er i live», sier Ciplak til det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan News, ifølge britiske Independent.

- Jeg prøvde å lete etter livstegn, uheldigvis fant jeg ingen. Han var død, og det knuste meg dypt der inne. Det var et forferdelig syn, det var et forferdelig tap, sier politimannen, som løftet Aylan opp fra sanden og bølgene som slo mot den livløse lille kroppen.

Så ikke fotografen I intervjuet sier Ciplak at det er en «skam for menneskeheten» at så mange flyktninger dør i deres forsøk på å ta seg over Middelhavet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.