Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da presten fortalte at han var homofil reiste hele menigheten seg og applauderte

- Vi er stolte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den irske presten Martin Dolan overrasket nok mesteparten av menigheten sin, samt mange innad i den katolske kirke, da han lørdag morgen fra prekestolen kunngjorde at han var homofil.

Meldingen kom like etter at han hadde gjort det klar at han støtter homofiles rettigheter til ekteskap. En sak som skal opp til folkeavstemning i mai.

- Stolte Og menigheten tok imot nyheten med åpne hender. Ifølge rapporter fra avisa Independent reiste forsamlingen seg opp og applauderte for Dolan.

En ung frivillig ved kirka ved navn Liz O'Connor fortalte til avisa The Irish Sun (krever innlogging) at hun, i likhet med mange andre, var stolt.

- Vi er alle stolte av ham. Det at han innrømmer at han er homofil forandrer ikke hvem han er, sier hun.

Kunngjøringen har naturlig nok blitt godt mottatt blant interessegrupper for homofiles rettigheter i Irland, deriblant «Marriage Equality Ireland» og «Gay and Lesbian Equality Network».

Til urnene Nyheten kommer også bare fire måneder før det irske folk skal stemme over hvorvidt også homofile skal ha rett til å inngå ekteskap.

The Irish Times skrev i desember at det var økende oppslutning rundt saken, og at det på daværende tidspunkt var så mange som 71 prosent av de spurte i en undersøkelse som ville stemt for.

Enda Kenny, statsministeren i Irland, har gjort det klart at han kommer til å støtte forslaget.

Den katolske kirken er ikke like medgjørlig, og klarifiserte sitt standpunkt i et flyveblad i desember.

Her argumenterte de for at ekteskapet og «unionen» mellom mann og kvinne er en av samfunnets mest fundamentale byggeklosser, og at det vil være feil å ignorere denne unionens viktighet.

Lik Dagbladet på Facebook.