Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da regningen for julebordet kom til Nils Ekjord, skal en av sjefene ha uttalt: «Han tok ikke så mye i år»

Ansatte på et av polutsalgene i Østfold skal i årevis ha blitt sponset av Ekjord. Også i 2004 skal Nils Ekjord selv ha betalt fakturaen som ble sendt fra butikksjefen etter julebordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt polutsalg i Østfold, Akershus og Buskerud som har nytt godt av det tette forholdet til Norges største private vinimportør, Ekjord AS.

Selv om Vinmonopolet de siste to åra har sendt ut en spesiell instruks om at det ikke var tillatt å motta julegaver, fikk minst et polutsalg også sponset julebordet i 2004.Da regningen kom til Ekjord, skal en av sjefene ha uttalt «han tok ikke så mye i år» - Ekjord betalte med andre ord ikke så mye av regningen som han pleier.

På spørsmål om hva de skulle gjøre med regningen, svarte firmaets daglige leder og eier Nils Ekjord dette i en e-post fra 25. november i fjor:

«Vi har mottatt en faktura på ca. kr 4250,- som blir betalt herfra, snakker vi om den samme. Jeg skal fikse brandy og Ily herfra»

Beklager

Dette forholdet beklager nå Ekjord.

«Selv om dette representerer en liten, symbolsk gave, ser vi at dette på prinsipielt grunnlag er uheldig. Derfor har vi innskjerpet at denne type gaver ikke skal gis for framtida. Det var for øvrig den oppsagte medarbeideren som hadde kontakten med den aktuelle butikken, og som overleverte flaskene,» skriver Nils Ekjord i en pressemelding uten å nevne med et ord at han selv betalte regningen og sørget for både brennevin og likør til de ansatte.

Det er også på det rene at Ekjord ville gi ansatte i butikkene whisky for å få inn sine produkter. I en e-post fra en Ekjord-sjef fra 23. juni i fjor heter det:

«Whyte &Mackay, Vec. 111375, 5 cl har vært sperret for salg til Vinmonopolene siden den kom inn p.g.a. manglende EAN kode på flaske. Det er 2653 flasker på lager. Det vil bli for dyrt å få satt på EAN kode i etterhånd, derfor er det besluttet at disse flaskene skal benyttes som «visittkort» til Vinmonopolene. Dette vil forhåpentligvis gi oss en bedre mulighet til å også få inn Whyte &Mackay 70 cl på polene.»

Vareplassering

Ifølge regelverket «skal ikke leverandører forsøke å påvirke vareplasseringen overfor butikkene».

Like fullt sendte markedssjefen i Ekjord ut e-post 6. oktober i høst til sine selgere der det oppfordres til å påvirke vareplasseringen av Torres Coronas «Glass in box»:

«Kan dere greie å få en av deres gode kontakter i Vinmonopolet med på flg.? 1 x 1/4 palle Torres Coronas Glass in box plasseres i 1 - en, av Vinmonopolets butikker innenfor deres distrikt. Kall det gjerne et prøveprosjekt på 1 mnd. Hvis det ikke er respons på produktet må vi ta standpunkt til hva som gjøres videre».En av selgerne, som nå er oppsagt, fikk også en telefon fra henne med spørsmål om hvorfor han ikke hadde klart dette. Selgeren viste til at dette ikke var tillatt, hvorpå markedssjefen svarte:

«Det er Torres som maser på Nils og vil se det på kvartpalle.»