Rohingya-forfølgelsen i Myanmar:

Da rohingya-moren ble voldtatt, tenkte hun bare på sønnens liv: - De sparket ham som en fotball

Over 500 000 rohingyaer har flyktet fra myanmarske myndigheters vold. «Etnisk rensing», mener FN.

«ETNISK RENSNING»: FN karakteriserer den humanitære katastrofen som utspiller seg i delstaten Rakhine i Myanmar som «etnisk rensning». Siden slutten av august har over 500 000 mennesker fra rohingya-minoriteten i Myanmar flyktet til Bangladesh. Foto: Reuters / NTB Scanpix
«ETNISK RENSNING»: FN karakteriserer den humanitære katastrofen som utspiller seg i delstaten Rakhine i Myanmar som «etnisk rensning». Siden slutten av august har over 500 000 mennesker fra rohingya-minoriteten i Myanmar flyktet til Bangladesh. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg ble voldtatt for 13 dager siden.

Det sier 21 år gamle Ayesha Begum til TV-kanalen al-Jazeera. Hun er én av over 500 000 såkalte rohingyaer, en muslimsk minoritet, som har flyktet fra Myanmar den siste tida.

Det rohingyaene flykter fra er vold og forfølgelse fra myanmarske myndigheter, ved militæret, og andre grupper. Det de flykter til er provisoriske flyktningleirer i nabolandet Bangladesh.

Der, i relativ trygghet, har mange av flyktningene valgt å fortelle sine historier til omverdenen. Om forfølgelsen FN beskriver som «etnisk rensing».

- Redd for at barnet mitt var død

21 år gamle Ayesha Begum hevder overfor al-Jazeera at hun ble voldtatt av myanmarske soldater, da de inntok landsbyen Tami i delstaten Rakhine.

Det er i denne delstaten de aller fleste rohingyaene i Myanmar bor, og nå flykter fra.

Begum forteller til TV-kanalen at hun satt og spiste middag med familien, da soldatene kom inn i huset og tvang familien inn i et rom. Der skal soldatene, ifølge Begum, ha revet hennes baby fra henne og sparket ham «som en fotball».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer