VENTER: To år gamle Maya ventet i seks dager utenfor universitetssykehuset i Elda i Alicante. I går ble hun gjenforent med eieren sin. Foto: Morell / EPA
VENTER: To år gamle Maya ventet i seks dager utenfor universitetssykehuset i Elda i Alicante. I går ble hun gjenforent med eieren sin. Foto: Morell / EPAVis mer

Da Sandra (22) ble innlagt på sykehus, nektet hunden Maya (2) å forlate henne

Ventet utenfor i seks dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da 22 år gamle Sandra Iniesta fra Barcelona fikk blindtarmbetennelse forrige søndag, ble hun innlagt på universitetssykehuset i Elda i Alicante.

The Telegraph skriver at Sandra, hunden Maya (2) og faren til Sandra hadde vært på ferie i Granada og var på vei hjem til Barcelona da hun kjente smertene.

De bestemte seg for å stoppe ved nærmeste sykehus for en sjekk og ble dermed nødt til å utsette hjemreisen.

Nektet å dra

Sandra ble liggende på sykehuset i en uke og to år gamle Maya nektet å dra derfra uten henne.

Faren til Sandra skal ved flere anledninger ha forsøkt å få med seg hunden til stedet der han bodde, men hun nektet.

Etter å ha ligget utenfor i to dager, publiserte sykehuset et bilde av Maya på Facebook hvor de introduserte den «spesielle gjesten» til følgerne sine.

Innlegget fikk god respons, og har fått medieomtale i både inn- og utland.

- Skjønner hva som skjer

HUND MED FØRERHUND: Hoshis øyne ble fjernet da han var 11 år på grunn av grønn stær. Nå fungerer hunden Zen som hans førerhund. Video: Instagram / the.fluffy.duo Vis mer

Alicante-avisa Diario Información skriver at hun aldri manglet mat eller vann og at de ansatte på sykehuset har passet godt på henne mens hun har ventet.

Sandra Iniesta ble skrevet ut fra sykehuset i går, og de to ble gjenforent etter seks dager fra hverandre.

- Hun er et fullverdig medlem av familien. Jeg tror hun skjønner hva som skjer og viser at hun kan være tålmodig, sier faren ifølge The Telegraph.

Maya er en japansk akita, og sykehuset skriver at selv om lojalitet er karakteristisk for denne rasen, så har toåringen virkelig overrasket dem.