Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da sheriffen tapte valget mot sin egen vise-sheriff, ble han fly forbanna

Han fikk fyken på timen.

SHERIFF: Mark Maggs vant sheriffvalget i Bon Homme County. Det synes ikke den sittende sheriffen var noe særlig. Foto: Mark Maggs
SHERIFF: Mark Maggs vant sheriffvalget i Bon Homme County. Det synes ikke den sittende sheriffen var noe særlig. Foto: Mark Maggs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tap og vinn med samme sinn, heter det i det gamle ordtaket. Et ordtak Lenny Gramkow, sheriffen i Bon Homme County i delstaten Sør-Dakota, neppe har i glass og ramme på nattbordet.

Denne uka ble det klart at han tapte sheriff-valget for sin vise-sheriff Mark Maggs, og Gramkow var ikke sen med å ta sin hevn.

Ett fattig minutt etter at stemmelokalene stengte på tirsdag, sendte han et brev til Maggs. Her kunne man lese i store bokstaver:

«Mark Maggs: Du mottar dette brevet for å informere om at du med umiddelbar effekt har sparken som vise-sheriff i Bon Homme County. Fra og med dette øyeblikk, er du ikke lenger ansatt her. Lever vennligst inn alt utstyret som tilhører Bon Homme County innen klokka 17.00 den 6. juni 2018.»

Maggs var rask med å legge ut oppsigelsesbrevet på Facebook sammen med en kort men syrlig melding:

- Dette viser hvilken integritet Lenny Gramkow har, skrev han.

Nyhetsbyrået Associated Press påpeker ifølge New York Post at Sør-Dakota er en av delstatene hvor det ikke stilles formelle krav til oppsigelser, og at sheriffen har all makt til å ansette og sparke underordnede som hun eller han vil.

Maggs, som blant annet stilte til valg på å oppbemanne for å bekjempe de stadig økende narkotikaproblemene i distriktet, er dermed i utgangspunktet arbeidsledig fram til 1. januar 2019. Da tar han etter alt å dømme over vervet til Gramkow.

Maggs vant med 878 stemmer mot Gramkows 331.

Verken Gramkow eller Maggs har uttalt seg etter valget, men The Independent skriver at Gramkow i mars sa at han ikke kunne skjønne hvorfor noen ville bytte ut en sheriff så lenge han gjorde en god jobb.

- Jeg skulle ønske det var en vanlig ansettelse som en hvilken som helst annen jobb. I stedet må man bekymre seg for jobben sin hvert fjerde år, sa han, og siktet til det kommende valget han nå har tapt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media