Skolemat:

Da skolen så hva slags mat 10-åringen hadde med seg, ble hun satt i et klasserom der hun måtte spise alene

- Hele systemet vil kollapse.

SKOLEMAT: Denne uka ble en ti år gammel italiensk barneskoleelev fjernet fra skolens kantine og satt på et klasserom alene der hun måtte spise lunsjen sin. Illustrasjonsfoto: Bon Appetit / NTB Scanpix
SKOLEMAT: Denne uka ble en ti år gammel italiensk barneskoleelev fjernet fra skolens kantine og satt på et klasserom alene der hun måtte spise lunsjen sin. Illustrasjonsfoto: Bon Appetit / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Denne uka ble en ti år gammel barneskoleelev fra Milano i Italia fjernet fra skolens kantine og satt på et klasserom alene der hun måtte spise lunsjen sin alene.

Bakgrunnen for dette var at jenta hadde med seg et smørbrød bestående av tunfisk og tomater, og dette er et brudd på skolens reglement. Det skriver The Guardian.

Det er nemlig ikke tillatt for elevene å ha med seg mat hjemmefra, og dette var tiåringens foreldre fullt klar over.

Sikkerhet

Denne disputten startet i Torino der en dommer nylig ga en gruppe foreldre, som hadde klaget over maten barna deres fikk på skolen, tillatelse til å sende med dem mat.

Da foreldre i Milano hørte om avgjørelsen, valgte de å gjøre det samme som en form for protest. Det var denne protesten som har kulminert med at den ti år gamle jenta måtte spise lunsjen sin alene.

Mat-krangelen har også blitt politisk. Anna Scavuzzo, som er ansvarlig for skolemat-politikken i Milano, gjør det klart at medbragt lunsj utgjør en fare for elevenes ve og vel.

- Dersom man tillater at alle tar med seg sin egen mat, hvordan kan man da være sikre på at ikke noe vil skje? Lunsjen er også en del av utdanningen. Elevene skal sitte sammen, og de skal spise skikkelig, sunn og sikker mat. De er på skolen, og det betyr at det skal være samhold, er uttalelsen fra kontoret hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer