Vær i påska

Da snur det

Denne helga og de neste dagene blir fine for de fleste, men du har ikke allverdens tid om du vil nyte finvær i påska.

PÅSKESOL: Det ser lovende ut for påskeværet de kommende dagene, spesielt for de som befinner seg i den sørlige delen av landet. Foto: NTB
PÅSKESOL: Det ser lovende ut for påskeværet de kommende dagene, spesielt for de som befinner seg i den sørlige delen av landet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Fredag var det værkaos i Nord-Norge, og fire personer døde på tragisk vis i snøskred i Troms.

I resten av helga blir det imidlertid en blanding av både snøbyger og sol, forteller redaksjonsmeteorolog Charalampos Sarchosidis til Dagbladet.

Snømengdene har ført til økt fare for snøskred, og Sarchosidis tror mange kan bli fristet til å legge ut på tur. Til dem har han en klar oppfordring:

«Sjekk snøskredfaren på forhånd».

- Resten av påsken blir nok ikke så mye å skryte av. Samtidig viser ikke prognosene kraftig uvær som nå. Det er meldt noe snøbyger, og onsdag er det ventet et lavtrykk som tar med seg mild luft til nord, sier Sarchosidis.

Den siste tida har det vært kaldere enn normalt for mars-måned i Nord-Norge, men til uka vil altså gradestokken krype oppover.

Plussgrader på vei

Sør i landet ser det mer lovende ut for påskeværet, skal vi tro meteorologen, men du har ikke hele ferien på deg.

Sarchosidis sier nemlig at det blir mye sol på både Østlandet, Sørlandet og Vestlandet de neste dagene.

- Det har vært en ny runde med snø også i sør. For eksempel ligger det snø i Lindesnes, noe som er uvanlig. Men det vil ikke vedvare, for nå er det plussgrader på vei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer