Da sønnen (28) nektet å flytte ut hjemmefra, gikk faren til retten. Den italienske domstolen sa nei

65 prosent av italienere mellom 18 og 34 år bor hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En italiensk domstol har beordret en middelaldrende far til å fortsette og betale for sønnens (28) universitetsstudier, etter at faren gikk rettens vei for å kaste sønnen ut.

Det melder den britiske avisa The Telegraph.

I årevis skal den nå 28 år gamle sønnen ha bodd hjemme hos faren som har forsørget ham. Ifølge en særeieavtale som ble forhandlet fram etter faren og moras skilsmisse, må faren betale for sønnens utdannelse, ifølge avisa.

Men det har tatt tid, og faren er lei av å vente.

Studerer eksperimentell film Etter å ha fullført en universitetsgrad i litteratur, som sønnen skal ha brukt flere år lenger enn normert tid på å fullføre, skal 28-åringen nå ha begynt på et studie i eksperimentell film i Bologna.

Faren, som ifølge The Telegraph har en beskjeden inntekt, fortalte retten at han synes det bare var rett og rimelig at den 28 år gamle poden fant seg en jobb og begynte å forsørge seg selv.

- Han fortjener ikke mer økonomisk støtte fordi han ikke har gjort noen som helst forsøk på å forsørge seg selv, sa han i retten, ifølge avisa.

Som ikke var enige med faren.

8000 lignende saker Om lag 8000 lignende saker skal ende opp i landets domstoler hvert år. Voksne barn som snylter på sine foreldre skal være så vanlig at det har oppstått et begrep i Italia som beskriver dem.

Det begrepet er «bamboccioni», som kan oversettes til bortskjemte store babier.

Filmstudiene sønnen har påbegynt, skal retten nemlig ha avgjort var i tråd med sønnens «personlige ambisjoner» og bør derfor bli betalt for av faren.

65 prosent av alle italienere i alderen 18-34 skal bo hjemme hos familien, den høyeste andelen i Europa.