Da storbanken bekreftet hva sedlene inneholdt, reagerte dyrevernere: - Sykt og unødvendig

Talg fra dyrefett brukes i nye sedler i Storbritannia. 

IKKE FORNØYD: Dyrefett er en av ingrediensene som brukes til å lage 5-pundseddelen. Det får dyrevernere til å reagere. Foto:  REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Dyrefett er en av ingrediensene som brukes til å lage 5-pundseddelen. Det får dyrevernere til å reagere. Foto:  REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Bank of England bekreftet hva som er en del av de nye pengesedlene, begynte dyrevernere å rase. For bearbeidet dyrefett (talg) er nemlig en av ingrediensene som brukes til å lage 5-pundseddelen.

Det får folk på sosiale medier til å rase.

«Så sykt, unødvendig og forhistorisk. Hvorfor må ALT i denne verden inneholde deler av et slaktet dyr?!» skriver en bruker.

Nå har Doug Maw startet en underskriftskampanje for å hindre at nye sedler som inneholder dyrefett kommer ut på markedet.

- Jeg skjønner at gamle sedler inneholder forskjellige ting også - vi kan ikke gjøre noe med de som allerede er i sirkulasjon - men det faktum at de produserer nye sedler er det som irriterer meg, sier Maw til Sky News.

Han tror ikke det vil skje noe med sedlene som allerede er i bruk, men håper at det ikke blir produsert nye sedler som inneholder talg.

Underskriftskampanje

Det er rundt 22 500 personer som har skrevet under på underskriftskampanjen til nå. De mangler bare snaut 2500 underskrifter for å nå målet.

De nye sedlene kom ut på markedet i september. De er designet for å være mer robuste enn vanlige sedler og er en såkalt polymerpengeseddel. Det er en pengeseddel av polymer, som gjør sedlene mer slitesterke og sikrere mot forfalskning enn tradisjonelle pengesedler av papir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer