Da strømmen gikk, truet mannen med å «slå i hjel» naboen

En mann i 40-åra ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fem måneders fengsel for grov kroppsskade mot sin nabo i 2017.

En oktoberkveld i 2017 oppsto det bråk mellom tre menn i en leilighet i Trondheim. En mann i 40-åra møtte nylig i Sør-Trøndelag tingrett i forbindelse med saken, tiltalt for å ha grovt skadet en annens kropp eller helse, skriver Adresseavisen (krever innlogging).

«Dårlig forhold»

I dommen kommer det fram at fornærmede og tiltalte hadde vært naboer i omtrent et år da hendelsen skjedde. Partene har beskrevet forholdet deres som dårlig, og at de har kranglet ved flere anledninger.

Fornærmede var på tidspunktet fungerende vaktmester i bygget de begge bor i, og retten legger til grunn at han den aktuelle kvelden kuttet strømmen i tiltaltes leilighet. Mannen har selv nektet for at det skjedde.

Tiltalte og en kamerat har forklart at de drakk øl da de «plutselig opplevde strømstans».

«Slå ham i hjel»

Mannen i 40-åra mistenkte at det var fornærmede som kuttet strømmen, og sammen med kameraten gikk han opp til fornærmedes leilighet.

Da fornærmede ikke åpnet, sparket han ned døra i leiligheten, før han «tok seg inn i leiligheten og påførte fornærmede slag i ansiktet».

Et vitne har forklart at han hørte tiltalte rope til fornærmede at han skulle «slå ham i hjel».

Usikkert hvem som slo

Fornærmede hevder både tiltalte og kameraten slo ham, og at han som følge av slagene fikk et brudd på øyehulen på høyre øye. Han hevder dette fortsatt hemmer han i dag.

«Tiltalte har utvilsomt i en tilstand av sterkt sinne slått fornærmede flere ganger i ansiktet med knyttet neve».

I dommen står det at de ikke kan fastslå med sikkerhet hvem som slo, men den tiltalte dømmes for å ha medvirket til grov kroppsskade mot naboen.

Kroppsskaden er, ifølge tiltalen grov fordi det skjedde uten foranledning, hadde karakter av overfall, og fordi det var begått i fellesskap.

Fem måneder fengsel

Aktor la ned påstand på sju måneders fengsel, med et fradrag på 19 dager for utholdt varetekt, og påstand om oppreisningserstatning til den fornærmede. Forsvarer la ned påstand om frifinnelse.

Sør-Trøndelag tingrett dømte mannen til fem måneders fengsel med begrunnelsen at mannen har erkjent straffskyld fra starten, og at saksbehandlingen har vært for langt.

Han må også betale 45 000 kroner i oppreisning til fornærmede.