AKSJON: Politiet med det beslaglagte haglegeværet som ble brukt mot selgerene. Foto: Vegard M. Aas.
AKSJON: Politiet med det beslaglagte haglegeværet som ble brukt mot selgerene. Foto: Vegard M. Aas.Vis mer

Da to dørselgere banket på ble de møtt med våpen i døra

Skulle selge fisk - ble møtt med hagle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptrinnet fant sted i Vikersund i Nordre Buskerud torsdag kveld.

- Det var en veldig ekkel situasjon, sier de to selgerne til Dagbladets utsendte fotograf på stedet. Han fikk også opplyst at selgerene trolig var fra Finland.

- Vi fikk meldingen klokken 20:13 i kveld fra to personer som hadde blitt møtt av et våpen de beskriver som et haglegevær. De solgte fisk på dørene til folk, og ble møtt av to personer med våpen i dette huset, sier operatør Knut Erik Ødegård i Nordre Buskerud politidistrikt.

Politiet rykket ut med flere enheter til adressen, og det var en bevæpnet poitiaksjon.

- De to selgerne oppfattet situasjonen som truende og gikk bort fra huset med det samme. Så ringte de politiet og vi har fått situasjonene under kontroll. De to personene som oppholdt seg i huset fulgte politiets instrukser og kom ut av huset, sier Ødegård til Dagbladet.

Selgerne opplyser selv til Dagbladet at det var en veldig ubehagelig opplevelse. De to, som ikke vil stå frem med navn, jobber til daglig med å kjøre rundt og selge fisk og skalldyr.

- Vi pleier å bli tatt godt imot, og har aldri opplevd lignende. Det var en utrolig ekkel situasjon, sier den ene mannen til Dagbladet.

Selgerne, som er 21 og 30 år, banket på som vanlig torsdag kveld.

- Damen som åpnet døren sa med det samme at hun ikke var interessert. Mannen kom også til døra, mens kvinnen gikk opp i andre etasje. Før vi visste ordet av det åpnet hun vinduet i andre etasje og pekte på oss med en hagle. Hun ladet den, og da løp vi inn i bilen, sier de to til Dagbladets utsendte fotograf.

Politiet jobber nå med å avhøre de to personen som oppholdt seg i huset.