Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da trikken ikke kom fram i Oslo, hadde disse løsningen

- Burde tenke oss bedre om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En feilparkert bil sperret for skinnegangen for trikken i Oslo mandag.

Til slutt tok trikkepassasjerer og forbipasserende grep og løftet bort bilen for at trikketuren skulle fortsette.

- Flere burde gjøre dette Hendelsen skjedde i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka mandag, og episoden har fått stor oppmerksomhet etter at Mads Nilsson publiserte den på sin Youtube-kanal Yourway2Norway. Han ønsker å utvikle en Youtube-kanal som ser på Norge med et skråblikk.

- Det har vært mye interesse for videoen. Jeg var på Løkka da jeg hørte en trikk som tutet og tutet, det trakk til seg veldig mye folk. Jeg tok opp kamera og begynte å filme - som mange andre, sier Nilsson til Dagbladet.

I videoens kommentarfelt skryter flere av innsatsen til passasjerene.

- Det har kommet veldig mange positive kommentarer til videoen. Mange mener dette er norsk kultur, og at vi viser mye kjærlighet og hjelper til.

- Jeg vet ikke om disse personene kjenner hverandre. De fikk løftet vekk bilen på tredje forsøk, og gikk bare videre etterpå. Det var veldig kult! Flere burde gjøre som dem.

- Burde tenke oss bedre om Andre i kommentarfeltet kritiserer eieren av bilen for å ha parkert nært trikkeskinnene.

- I en hektisk hverdag kan man glemme å tenke over at trikken skal fram. Men når vi bor i en by, burde vi tenke oss om. Feilparkerte biler fører til et stort tidstap for oss, og det skaper avvikssituasjoner som kundene våre hverken liker eller fortjener, sa kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien til Osloby i en sak fra 2013 om en liknende episode.

Asperud sier at store brøytekanter kan gjøre det vanskelig for bilister å parkere langt nok unna trikkelinjen til at trikken kommer forbi. Problemer med biler som parkerer for nærme skinnene, er størst når det er mye snø og parkeringsarealene blir mindre. For å sikre god trikkeflyt, skal bilen parkeres minst 80 centimeter fra trikkeskinnene på rett strekning og 130 cm i sving.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media