Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da Trump ble valgt, fikk Erik nok. Nå kalles han «USAs mest egoistiske mann»

- Vi ønsker alle å konstruere vår egen drømmeverden. Erik er bare mer i stand til å få det til enn andre.

UVITENDE: Etter at Donald Trump ble president fikk Erik Hagerman nok. Han har kuttet ut alt av nyheter og flyttet helt for seg selv. Likevel, hver dag drar han på Donkey Coffee, en halvtime fra grisefarmen han bor på, for å drikke kaffe latté. Med hvit støy på ørene, så han ikke skal høre hva folk snakker om. Foto: Damon Winter / The New York Times / NTB scanpix
UVITENDE: Etter at Donald Trump ble president fikk Erik Hagerman nok. Han har kuttet ut alt av nyheter og flyttet helt for seg selv. Likevel, hver dag drar han på Donkey Coffee, en halvtime fra grisefarmen han bor på, for å drikke kaffe latté. Med hvit støy på ørene, så han ikke skal høre hva folk snakker om. Foto: Damon Winter / The New York Times / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trumps valgseier 9. november 2016 kom som et sjokk på mange. Og for amerikanske Erik Hagerman ble Trumps seier rett og slett for mye.

Da Trumps valgseier var et faktum, pakket Hagerman bagen og takket for seg. Han forlot livet han levde, flyttet og startet en grisefarm.

Og han ga seg ikke med det.

«The Blockade»

Hagerman bestemte seg for å opprette noe han selv kaller «The Blockade». Han blokkerer ut alt som finnes av nyheter og unngår dermed all informasjon om hvordan Donald Trump gjør det som president.

Hagermans søster, Bonnie, har prøvd å sette ord på brorens noe originale prosjekt.

- Vi ønsker alle å konstruere vår egen drømmeverden. Erik er bare mer i stand til å få det til enn andre, sier hun til New York Times.

Når han ser fotballkamp på TV, skrur han av lyden i tilfelle kommentatorene kan komme til å avsløre noe om hva som foregår i verden.

Det skal unektelig godt gjøres å unngå alt som er av informasjon om landet du lever i. Og Hagerman innrømmer at han innimellom sliter med litt dårlig samvittighet.

- De første månedene føltes det ikke bra. Dette gjør meg jo til en elendig borger, og jeg er som en struts som stikker hodet i sanden på grunn av politiske avgjørelser jeg ikke er enig i, sier han til Times.

Instruksjoner til baristaene

Hagermans nyhetsboikott påvirker ikke bare ham selv, men også familien, og til og med baristaene på kafeen der han hver eneste dag drar for å få seg en trippel latté med melk.

Dit tar han den 30 minutter lange kjøreturen tidlig om morgenen, før stedet fylles av folk. For at han ikke skal overhøre hva folk snakker om, har han på seg hodetelefoner der han hører på hvit støy. Han pleide å høre på musikk, men …

- Da kunne jeg høre tilfeldige samtaler mellom sanger, sier Hagerman.

Baristaene på stedet vet hva stamgjesten skal ha, og de vet også hva han ikke vil snakke om.

Heller ikke for familien er det helt enkelt. Som da Hagerman var på et flere uker langt besøk hos sin tvillingbror i fjor. Forholdsregler måtte tas. Avisene måtte gjemmes bort. TV-en måtte skrus av, og hans nevøer og nieser fikk strenge instruksjoner vedrørende onkelens livsførsel.

- Den største utfordringen var å få venner på besøk. Da kunne ikke Erik være her, eventuelt måtte vi fortelle dem at Erik hadde en nyhetsblokade og vi ga dem retningslinjer, sier tvillingbror Kris.

- De synes det var litt morsomt. Og de var til en viss grad litt misunnelige. Tanken på å bare droppe alt det i en periode virket litt tiltalende.

«Den mest egoistiske mannen i USA»

New York Times kaller ham «mannen som visste for lite». Mashable, som ikke er videre imponert, kaller ham «den mest egoistiske mannen i USA».

«Ikke alle kan være ignorante. Personer hvis familie blir ødelagt av deportasjonstaktikken til immigrasjonsmyndighetene, har ikke mulighet til å være ignorante. Personer som blir berørt av skyting, har ikke mulighet til å være ignorante. Personer som trenger helsehjelp for å leve ut måneden, har ikke mulighet til å være ignorante», skriver de, og fortsetter:

«Men Hagerman kan være ignorant. Som hvit mann har han hatt muligheten til å tjene (og spare) mange penger, han påvirkes ikke direkte av mange av de tingene som skjer i landet og med hans landsmenn».

Men den dårlige samvittighetene Hagerman har kjent på har svunnet hen. Nye følelser har fått vokse fram. Eller, nye og nye. Han har kjent på en følelse han ikke har hatt på lenge.

- Jeg kjeder meg. Men det gjør meg ingenting, sier Hagerman.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling