Da Trump ble valgt til president stupte børsene. Så snudde alt

Nedgang snudd til oppgang.

HOVEDINNDEKSEN: Da det ble kjent at Donald Trump hadde vunnet presidentvalget, stupte hovedinndeksen på Oslo Børs. Men fallet var forbigående, og ved dagens slutt hadde hovedinndeksen gått opp. Foto: Skjermdump
HOVEDINNDEKSEN: Da det ble kjent at Donald Trump hadde vunnet presidentvalget, stupte hovedinndeksen på Oslo Børs. Men fallet var forbigående, og ved dagens slutt hadde hovedinndeksen gått opp. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs falt umiddelbart med nesten 3 prosent da handelen startet onsdag morgen – omtrent samtidig som det ble klart at Donald Trump uten tvil hadde tatt en svært overraskende seier i presidentvalget.

Bare et kvarter senere var børsfallet halvert, og idet investorene kunne gå til lunsj var hele nedgangen så å si nullet ut.

Og da Oslo Børs stengte for dagen var fallet snudd til en oppgang på 0,38 prosent.

I de europeiske markedene var utviklingen tilsvarende; etter en kraftig umiddelbar reaksjon, returnerte markedene raskt til en tilnærmet normalitet

Prisen på et fat nordsjøolje var onsdag ettermiddag på samme nivå som tirsdag, 45,85 dollar fatet. Amerikansk lettolje ble solgt for 44,80 dollar fatet.

– Markedene er tydeligvis ikke overbevist om at Trumps seier vil ha noen stor betydning for amerikansk økonomi. Det er litt overraskende, siden han har sagt ting som kan skape usikkerhet, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer