Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da Trump takket etter seieren, lot han kona ta over

Ny seier i Sør-Carolina.

THE TRUMPS: Da Trump selv tok podiet på valgvaken sin, var det tradisjonen tro til taktfaste heiarop. «USA, USA, USA» runget gjennom salen. Etter de obligatoriske takksigelsene til folket i Sør-Carolina ga han ordet til sin kone Melania. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/NTB Scanpix
THE TRUMPS: Da Trump selv tok podiet på valgvaken sin, var det tradisjonen tro til taktfaste heiarop. «USA, USA, USA» runget gjennom salen. Etter de obligatoriske takksigelsene til folket i Sør-Carolina ga han ordet til sin kone Melania. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i natt stakk Hillary Clinton av med en hårfin seier over Bernie Sanders i demokratenes nominasjonsvalg i Nevada, og på morgenkvisten var det republikanernes tur i Sør-Carolina.

I forkant var Donald Trump lansert som storfavoritt, mens det var knyttet mer spenning til hvor mange som fortsatt ville være med i kampen om nominasjonen etter at stemmene var telt opp. 

Jo fler som er med, jo bedre er det for Trump.

Trump vinner Og riktignok, de første tallene fra CNN viser at storfavoritten vil stikke av med seieren og rundt klokka tre har han 32,9 prosent av stemmene. Nyhetskanalen erklærer ham samtidig som vinner.

Eiendomsmagnaten var raskt ute på Twitter etter at de første resultatene tikket inn:

- Folk (kommentatorene) levnet meg ingen sjanse i South Carolina. Nå går det mot mulig seier. Jeg er fornøyd om jeg vinner med én stemme, skriver han.

- Beste noensinne Da Trump selv tok podiet på valgvaken sin, var det tradisjonen tro til taktfaste heiarop. «USA, USA, USA» runget gjennom salen. Etter de obligatoriske takksigelsene til folket i Sør-Carolina ga han ordet til sin kone Melania.

- Sør-Carolina er et fantastisk sted. Han elsker dere. Vi elsker dere. Han vil bli den beste presidenten noensinne, sier hun.

Også den høygravide datteren Ivanka var på scenen. Trump fleipet om at hun kunne føde når som helst.

VINNER IGJEN: De store amerikanske mediene melder at Donald Trump stikker av med seieren i Sør-Carolina. Bildet er fra Manchester i New Hampshire. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VINNER IGJEN: De store amerikanske mediene melder at Donald Trump stikker av med seieren i Sør-Carolina. Bildet er fra Manchester i New Hampshire. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Takk Sør-Carolina. Vi elsker dere. Som familie er vi utrolig stolte og tusen takk for at dere støtter oss. Faren min vil jobbe så hardt for dere. Sammen skal vi gjøre USA stort igjen, sier Ivanka.

Trump avsluttet selv med å trekke fram de faste fanesakene. Muren mot Mexico, oppbygging av hæren, avskaffelsen av Obamacare og opprusting av politiet. 

Kamp om andreplass I kampen om andreplassen var det derimot langt mer spennende. Til slutt endte Rubio med 22,5 prosent, og dermed Cruz med fattige 0,2 prosent.

Dette er likevel nærmere Trump enn gjennomsnittet på meningsmålingene samlet av Real Clear Politics viste. Der fikk Rubio 18,8 prosent mens Cruz fikk 18,5 prosent.

Det er med andre ord meget sannsynlig at både Cruz og Rubio vil fortsette valgkampen. Like sikker er det ikke for Jeb Bush, John Kasich og Ben Carson som på sin side virker å sakke akterut.

Bush trekker seg Spesielt skuffende er det for Bush da familien hans tradisjonelt sett har vært svært populær i Sør-Carolina. Ikke minst etter at han har trukket broren sin, tidligere president George W. Bush, inn i valgkampen.

Og ganske riktig, rundt klokka tre i natt kunngjorde Jeb Bush at han trekker sitt kandidatur.

- Folk i Iowa, New Hampshire og Sør-Carolina har sagt sitt, og jeg respekterer deres valg, sa en tydelig beveget Bush i Columbia.

Vinneren av delstaten vil ta med seg 29 delegater til landsmøtet, mens de resterende 21 deles ut basert på resultatet i hvert av de sju kongressdistriktene.