Da våpenlobbyen gikk til angrep, svarte legene på «blodig» vis

«Noen burde be de selvforherligende anti-våpen-legene om å holde seg til det kan», skrev våpenlobbyen. Siden har de fått titusenvis av svar.

SURE LEGER: Etter å ha blitt bedt om å ti stille om våpenkontroll av NRA, har amerikanske leger gjort det stikk motsatte. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB Scanpix
SURE LEGER: Etter å ha blitt bedt om å ti stille om våpenkontroll av NRA, har amerikanske leger gjort det stikk motsatte. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da amerikanske legers fagforening ACP (American College of Physicians) i slutten av oktober gikk ut og ba om strengere våpenkontroll, fikk de USAs mektigste våpenlobbyorganisasjon på nakken.

På sin offisielle Twitter-side gikk NRA (National Rifle Association) regelrett til angrep på legene tidligere i november.

«Noen burde be de selvforherligende anti-våpen-legene om å holde seg til sitt eget felt (stay in their lane, red.anm.)», het det blant annet i meldingen.

Da begynte amerikanske leger å komme med blodige svar.

Blodige klær

Leger og sykepleiere publiserte bilder av blodige operasjonsklær, operasjonsstuer og annet utstyr som svar til NRA. Det meldingene hadde til felles var at de viste konsekvensene av en skyteepisode.

Meldingene ble kronet med emneknaggen #ThisIsOurLane, altså dette er vårt felt på norsk.

Kampanjen har pågått siden NRA gikk til angrep på legeforeningen, men fikk denne uka en ny giv etter den dødelige utenfor på et sykehus i Chicago denne uka, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Legen Tamara O'Neil ble drept utenfor sykehuset av sin eksforlovede. Skytteren, en annen ansatt ved sykehuset og en politibetjent ble drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer