Da Veronica så hvor de hadde plassert sønnen (5) på klassebildet, ble hun både fortvilet og forbanna

Legger seg flate og skal ta nytt bilde.

EKSKLUDERT: Elis Appelgren (5) har cerebral parese og sitter i rullestol. Han ble plassert helt til høyre, bortenfor de ansatte, da klassen hans skulle ta sitt første gruppebilde. Foto: Skjermdump / Photomic
EKSKLUDERT: Elis Appelgren (5) har cerebral parese og sitter i rullestol. Han ble plassert helt til høyre, bortenfor de ansatte, da klassen hans skulle ta sitt første gruppebilde. Foto: Skjermdump / Photomic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Elis (5) fra Varberg i Sverige hadde gledet seg veldig til han skulle ta klassebilde.

Dagen i forveien valgte han selv ut hvilke klær han skulle ha på seg, men da han kom hjem ville han ikke fortelle mamma Veronica Appelgren hvem han hadde sittet ved siden av.

Da hun fredag fikk se bildet skjønte hun hvorfor.

- Jeg ble både lei meg, sint, fortvilet og forbannet samtidig, sier hun til den svenske rikskringkasteren SVT.

Rasende

Veronica gikk inn på nettet på fotoselskapets sider for å se hvordan bildene så ut, og reagerte kraftig på at sønnen hennes, som har cerebral parese og sitter i rullestol, hadde blitt plassert ved siden av resten av klassen.

Rasende tok hun til Facebook for å lufte sin frustrasjon i et innlegg som nå er delt mer enn 10 000 ganger. Hun skriver:

«Dette kunne vært et kampanjebilde for organisasjonen 'Friends' om å bli utelatt, men det er det ikke. Det er min sønns klassebilde fra førskoleklassen. Et bilde som er tatt i virkeligheten, et bilde som er ekte. Et bilde som er tatt i august 2016.»

Overfor SVT forklarer hun hvorfor hun nå deler bildet.

- Jeg vil gjøre folk oppmerksomme på tematikken, og skape en dialog om temaet, sier hun.

Nytt bilde

Veronica var også rask med å kontakte både skolen og fotoselskapet. Lærerne har fortalt henne at de reagerte på at Elis ble plassert utenfor, men at fotografen sto på sitt.

Fotoselskapet har tatt på seg ansvaret for det som skjedde, og kommer nå til å stoppe både bilde og produksjonen av hele skolekatalogen. På fredag skal klassen ifølge SVT ta nye bilder.

- Vi har gjort en feil. Vi har som målsetning at alle skal få være med på slike gruppebilder, og at de skal være inkluderende, sier Atle Andersen som er sjef i Photomic som har tatt bildet.

- Vi er veldig lei oss for det som har skjedd, og det er vårt ansvar. Vi har også en fotograf hos oss som er oppriktig lei seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer