FORSVARERNE: Svein-Harald
 Foss (t.v.) og Line Margareta Foss (t.h.) forsvarer den overgrepstiltalte lastebilsjåføren.  Foto: Sigrid Moe / Dagbladet
FORSVARERNE: Svein-Harald Foss (t.v.) og Line Margareta Foss (t.h.) forsvarer den overgrepstiltalte lastebilsjåføren. Foto: Sigrid Moe / DagbladetVis mer

- Da vi pratet sammen var det dessverre litt for fokusert på sex

Men den overgrepstiltalte lastebilsjåføren nekter for at han hadde sex med gutten, som da var under 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillehammer (Dagbladet): I retten i dag har en av de 20 fornærmede guttene forklart om sitt forhold til den overgreptiltalte lastebilsjåføren.

Han forklarte at han ble presset til å ha sex med den tiltalte, fordi at den tiltalte hadde betalt for røyk og kontantkort for den fornærmede.

- Kjøpte røyk Den tiltalte forteller at han kjøpte kontantkort og røyk til den fornærmede, men at de aldri hadde sex.

- Det er bare slik jeg er. Min dumsnillhet er å si at jeg betaler det. Jeg har aldri tenkt at det var betaling for noe, sier den tiltalte.

Han forteller at han ble kjent med den tiltalte gjennom chat-tjenester på Internett, og at det var der de avtalte å møtes. 

- Da vi pratet sammen var det dessverre litt for mye sexprat. Det bare ble sånn. Det var aldri en tanke hos meg at det skulle være et sexrelatert møte, sier den tiltalte.

- Tanken og ønsket mitt var at vi skulle prate sammen, fortsetter han.

Nakenbilder Da politiet gikk igjennom den tiltaltes datamaskin, så fant de nakenbilder av den fornærmede.

- Hvordan kom de dit? spør politiadvokat Anne Cecilie Dessarud.

- De har tydeligvis blitt sendt dit. Det har i en eller annen sammenheng blitt snakk om å sende bilder. Du fokuserer fryktelig ..., sier den tiltalte til politiadvokaten.

- Hvorfor sitter man og chatter på en slik side? Du må se på helheten, fortsetter han.

Under 16 Den fornærmede forklarte at det hadde blitt snakk om at han var under 16 år, slik at han måtte love å ikke fortelle noen om forholdet til den tiltalte.

- Jeg husker ikke om det ble snakk om det, sier den tiltalte.

Den fornærmede forklarte at han ble kjent med det han trodde var en jevnaldrende gutt, som kalte seg «Andreas». 

«Andreas» Men før den fornærmede møtte denne gutten, så måtte han bli godkjent av hans trener, som var den tiltalte lastebilsjåføren.

Den tiltalte sier at han ikke aner hvem denne personen er, bortsett fra at den fornærmede fortalte ham om «Andreas», som også brukte kallenavnet «Smukken».

Han forteller at han trolig har opprettet en adresse som er lik den «Andreas» brukte, men at han ikke kjenner igjen noe av adressen.

I chatloggen som ble lest opp skreiv den fornærmede til den tiltalte at han ikke trodde at forholdet til «Andreas» ville fungere, på grunn av avstanden.

Da svarte den tiltalte «eneste jeg vet er at han er en fantastisk gutt, og det er også du».

- Det kan like greit ha vært noen andre jeg snakket om, sier den tiltalte.

- Tolk som du vil Han nekter for at han vet hvem «Smukken» er.

- Du får tolke det slik du vil, og jeg vil tolke det slik jeg vil. Vi blir aldri enig, sier den tiltalte. 

I chatloggen som ble lest opp kom det fram at «Andreas» oppfordret den fornærmede til å ha seksuell kontakt med den tiltalte.

I går vitnet to andre av de tyve fornærmede i saken. De to guttene møtte den tiltalte gjennom nettstedet Gaysir, der den tiltalte sa at han hadde fått instrukser om å sjekke om de to var de de utga seg for å være.

Begge de fornærmede fortalte at de ble truet med fengselsstraff om ikke den tiltalte hjelp dem, og de da hadde sex med ham som motytelse.

Den tiltalte innrømmet at han hadde sex med de to guttene, den ene av dem skal ha vært 15 år da de først traff hverandre. Den tiltalte fortalte at sexen var frivillig, og initiert av de fornærmede.